EUR: 345,77 Ft
CHF: 321,06 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Külföld

Ötvenötmillió dolláros kártérítés a titokban készült aktvideó miatt

Kártérítésként 55 millió dollárt (15,5 milliárd forintot) ítéltek meg Erin Andrews amerikai sportriporternek, akiről egy leselkedő férfi meztelen videókat közölt az interneten. Az ügyben esküdtbíróság hozott ítéletet hétfőn Nashville-ben.

Az ítélethozatal után Andrews a Twitteren köszönte meg a hozzá hasonló áldozatok támogatását.


A Fox Sports televíziónál dolgozó riporter a leselkedő Michael Barrettet és az egyik nashville-i hotel két alkalmazottját 75 millió dollárra perelte. Elmondása szerint a nyolc éve történt eset súlyos traumát okozott neki, azóta páni félelmet érez minden hotelszobában, állandóan rejtett kamerákat keres.

Andrews ügyvédei azzal érveltek, hogy a hotel nem adhatta volna meg a műsorvezető szobaszámát Barrettnek és meg kellett volna akadályoznia, hogy kibérelje a mellette lévő szobát.

A bíróság úgy döntött, hogy Barrett 51 százalékban bűnös, ezért őt több mint 28 millió dollár, a hotelt és alkalmazottait pedig 49 százalékos bűnösségük miatt 26 millió dollár megfizetésére kötelezi.

Michael Barrett 2008-ban egy mintegy ötperces videót készített a meztelen Andrewsról, majd az interneten közzétette. A tárgyalás kezdeti szakaszában beismerte, hogy kémlelőlyukakat fúrva leselkedett és lefilmezte az épp átöltöző, meztelen nőt Nashville-ben, Columbusban és Ohióban is – tettéért a bíróság 2,5 év börtönre is ítélte.

Andrews elmondta, depresszióban szenvedett a videók miatt, amelyekről tudja, hogy még mindig nézik az emberek. A nő apja is vallomást tett az ügyben. “Fél. Fél a tömegtől, az emberektől. Már nem bízik senkiben” – mondta lányáról Steve Andrews.

Kapcsolódó Cikkek