2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb X.kerület

Óvoda és bölcsőde újul meg Kőbányán

Megkezdődött Kőbányán a Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása. A 339 millió forintos rekonstrukciót teljes egészében a Kőbányai Önkormányzat finanszírozza, annak intézményfejlesztési programjaként. A munkát a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el.

Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása  (Fotó: Máté Krisztián)

Jelenleg a bontási munkálatoknál tartanak (Fotó: Máté Krisztián)

Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa beszámolt arról, hogy mára lebontották az épület teljes homlokzatát. A tetőszigetelést, a homlokzatburkolatot és valamennyi nyílászárót kicserélik. Korszerű villamos és gépészeti hálózatot építenek ki. Felújítják a konyhát is, ennek során új, modern konyhatechnológiai berendezéseket helyeznek el. A gyerekek étkeztetését így a leggyorsabban, leghigiénikusabban tudják megoldani. Emellett az intézmény jellegéhez illő külsőt kap az épület, a homlokzatot színes, játékos elemekkel díszítik.
A tervek szerint a tanév kezdetére készülnek el a felújítással.


– A nyolc hónapos határidő pontos munkaszervezést igényel, átlagban 40 szakember dolgozik a felújításon. Kiemelt figyelmet fordítanak a keletkező építési hulladék szelektív gyűjtésére, eleget téve a legszigorúbb hulladékkezelési elvárásoknak – mondta Jánosik Lajos.

Vaspálya utcai Rece-Fice óvoda és a Csillagfürt bölcsőde felújítása  (Fotó: Máté Krisztián)

Nemcsak modern, de színes is lesz az óvoda (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.