2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb XVI.kerület

Pap Lívia: A fiatalok tükröt tartanak

Erzsébetligeti Színház, Pap Lívia    (Fotó: Máté Krisztián)

Ha kell, gyönyörű és ellenállhatatlan, de ha a szerep úgy kívánja, elesett és csúnya (Fotó: Máté Krisztián)

Mielőtt hamarosan lelket cserél 13 éves lányával, Szűz Mária bőrébe bújt az Erzsébetligeti Színházban Pap Lívia. Egyik különös feladat a másik után, de a veszprémi színésznő igazi átváltozóművész, élvezi, hogy ennyire különböző karaktereket játszhat.

A veszprémi Pannon Várszínház Toldi című zenés előadása igazi összművészeti alkotás: a szituációk a zene, az ének, a szó, a táncművészet együttes erejével kelnek életre. Ebben a sokszereplős szertartásjátékban alakítja Szűz Máriát Pap Lívia.


– A szerep spirituális mivoltát a darab szerkezete, illetve színpadra állításának módja adta, adja meg. Egy mindenekfelett álló, figyelő lelket megjeleníteni különös feladat. De tapasztalataim szerint minden karakter sajátos bánásmódot igényel – magyarázta mosolyogva a színésznő, aki a Lokálnak elárulta: jól érzi magát a fiatal társulatban.

Erzsébetligeti Színház, Pap Lívia    (Fotó: Máté Krisztián)

“Egy figyelő lelket megjeleníteni különös feladat” (Fotó: Máté Krisztián)

– A fiatalság az élet! Sokat tanulok az ifjú kollégáktól. Magamról főként! Ez így talán önző dolognak tűnhet, de nem az. Van úgy, hogy tükröt tartanak és sokszor lenyűgöznek az energiájukkal. Nem tartom magam „nagy öregnek” – vallja Pap Lívia, aki több mint húszesztendős színpadi múlttal, számos szereppel a háta mögött, civilben maga is úgy néz ki, mint egy tinédzser. A törékeny színésznő azonban színpadon igazi átváltozóművész, egyszer csúnya és elesett, máskor vonzó és ellenállhatatlan.


– Szerencsésnek mondhatom magam, mert egészen eltérő karaktereket játszhatok (például a Hegedűs a háztetőnben Golde, a Makrancos hölgyben Kata – a szerk.), szeretem őket. Más és más ecsetvonások kellenek, más és más fiókokat kell kipakolni. A legújabb kihívás pedig Nógrádi Gábor Az anyu én vagyok című darabjában az anya szerepe. A darabban „lelket cserél” az anya és 13 éves lánya. Az én lányom most lesz 13 éves. Mi ez a lehetőség, ha nem ajándék? Jön az újabb tükör.

Kapcsolódó Cikkek