EUR: 313,02 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb X.kerület

Park a parton

Elkezdődött a Nehru part felújítása, amelyet a környéken élők már nagyon vártak. A terület adottságait figyelembe véve Budapest egyik legszebb helye lehetne, de eddig nem sikerült hasznosítani. Ősszel azonban már a sportolni és a kikapcsolódni vágyók is jól érezhetik magukat itt.

Nehru part felújítás, Duna-menti sétány korszerűsítése, pihenőfelületek kialakítása, a meglévő gyalogoshálózat átépítése (Fotó: Keresztesi Balázs)

Tiszta levegő és fantasztikus panoráma alapadottság a Nehru parkban
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Nagyon várom már, hogy elkészüljön. Ha jól megcsinálják, a kerület legjobb helye lesz – mondta Ádám, aki hol gyermekeit hozza ki sétálni, hol egyedül jön futni.


Nehru part felújítás, Duna-menti sétány korszerűsítése, pihenőfelületek kialakítása, a meglévő gyalogoshálózat átépítése (Fotó: Keresztesi Balázs)

A kutyák és a gazdik is nagyon szeretik a területet, amely közel félmilliárd forintból újul meg
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Valóban ritka az ilyen jó adottságú hely Budapesten. Közvetlenül a Duna-parton van, könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is, és jelentős területet foglal el.

– A park jelenlegi zöldfelület-állományi értékének megőrzése mellett a rekreációs lehetőségek megteremtése a cél, a megváltozott parkhasználói szokások figyelembevételével – tájékoztatott az önkormányzat. – A Duna menti sétány korszerűsítése, pihenőfelületek kialakítása, a meglévő gyalogoshálózat átépítése, a zöldfelületek megújítása mellett a sportpálya, az extrém sportot kedvelőknek skatepálya, játszótér és kutyafuttató épül. A ma is jelentős igényként felmerülő gyepes pihenőterek mellett a park rekreációs funkciói nagy hangsúlyt kapnak, többgenerációs tereket alakítunk ki − tették hozzá. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a jövőben nagy szerepet kapó Bakáts-tengely parkban megjelenő szakasza szervesen illeszkedik a koncepcióba, az itt tervezett dísztérhez közösségi tér is kapcsolódik majd.


Nehru part felújítás, Duna-menti sétány korszerűsítése, pihenőfelületek kialakítása, a meglévő gyalogoshálózat átépítése (Fotó: Keresztesi Balázs)

Iskolakezdésre már sportpályák és gyönyörű zöldfelület lesz itt
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

 

Az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközpont tavaly ősszel kutatást végzett a parkba érkező látogatók bevonásával. Ennek során kiderült, hogy naponta közel 900-an tartózkodnak a parkban, legtöbben a délutáni és esti órákban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.