EUR: 344,58 Ft
CHF: 320,66 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Belföld

Paudits Béla: Jobb a lányomnak, ha távol marad tőlem

Már csak 41 kiló, és nem tartja a kapcsolatot egyetlen lányával sem. Psota Irén halála nagyon megviselte, és úgy tűnik, már semmi sem ad neki erőt a talpra álláshoz. 

Fájdalmas Paudits Bélával beszélgetni: az egykor népszerű színész úgy tűnik, teljesen feladta a küzdelmet, már csupán annyit vár az élettől, hogy nyugodtan tengethesse hátralévő napjait. Szemrebbenés nélkül jelenti ki: ha lenne eutanázia Magyarországon, ő lenne az első, aki orvosi segítséggel vetne véget az életének. Egészségügyi problémái évekkel ezelőtt súlyos gyomorfekéllyel kezdődtek. Számos műtéttel próbáltak segíteni a panaszain, hiába. Paudits 41 kilóra fogyott és az egykor erőteljes hangja is már a múlté.


Paudits Béla   (Fotó: Máté Krisztián)

Paudits Béla (Fotó: Máté Krisztián)

Fel fog robbanni a szívem!

Paudits korábban sem titkolta, hogy többször meg akart halni. A kilencvenes években még öngyilkossági kísérlete is volt, ám állítása szerint a kutyája megmentette, mert addig ugatott, amíg meg nem találták. Többször írt végrendeletet, korábban azt mondta, hogy 33 négyzetméteres lakását „nevelt fiára” hagyja, aki ma már vele él és mindenben segít neki.  Paudits lánya azonban nem az apja vezetéknevével él, mert annak idején a színész sok olyan történetet hallott, hogy elrabolták a gyereket és váltságdíjat követeltek érte, illetve azt sem akarta, hogy emiatt esetleg csúfolják. Egy évekkel ezelőtti Mokkában arról is beszélt, hogy „Cserháti-szindrómája” van: sokszor elkeseredett és arról is beszél, hogy egyszer fel fog robbanni a szíve.

− El kell fogadni a helyzetemet, én már nagyon nem küzdök semmiért. Többször voltam kórházban, és nem tudnak semmit tenni, hogy jobb legyen. Fáj minden mozdulat, a hangom is elment. Mostanában az akupunktúrás kezelés enyhíti valamennyire a gyötrelmeimet. Az az igazság, hogy nem tudok már harcolni. Eleve nem vagyok egy harcos alkat, és ezt tudom magamról − mondta elkeseredetten a Lokálnak a 66 éves Paudits Béla, akinek keserűségét az is fokozza, hogy nemrég elhunyt Psota Irén, aki közel állt a színészhez.

− Fantasztikus ember volt! Nem könnyű bekerülni egy színházba, és amikor a közelében játszhattam, úgy éreztem, hogy szerencsés vagyok. Egyszer hoztak neki egy nagy piros lábosban finom húslevest, ő azonban ahelyett, hogy elkezdte volna kanalazni, előbb megkínált és unszolt, hogy egyek végre én is. Máskor felhívott magához, a gyönyörű panorámás lakásába és jókat beszélgettünk. Csodálatos ember volt, és már nincs közöttünk… Úgy érzem, én leszek a következő − mondta a Jászai Mari-díjas színész. Kevesen tudják, hogy Pauditsnak van egy lánya is, aki a volt feleségétől született. Az asszonnyal a mai napig tartják a kapcsolatot, ám húszéves lányával szinte sosem beszélnek.


− Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, nem fáj, hogy nem tartjuk a kapcsolatot. Az édesanyjától mindent tudok róla. Tudom, hogy okos és nagyon szép. Azt hiszem, jobb neki, ha távol maradunk egymástól. Mégis miről beszéljen velem? Hogy milyen rossz az életem? Én már nem szeretnék semmit sem, nincsenek vágyaim, csak fájdalom nélkül szeretném tengeni a napjaimat…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek