2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb VI.kerület

Primadonna a télikertben

Mostantól Honthy Hanna egész alakos bronzszobra fogadja a nézőket a Budapesti Operettszínházban. A Csárdáskirálynő egykori legendás Cecíliájának szoboravatását a 100 éves Csárdáskirálynő előtt tisztelgő ünnepségsorozat részeként tartották, egy nappal a művésznő 123. születésnapját követően. Honthy Hanna egész alakos bronzszobra, mely Párkány Raab Péter szobrászművész alkotása, magánadományból készült.

– Az adományozó névtelenséget kért, mindössze annyit lehet tudni róla, hogy gyerekkorától kezdve nagy operett- és Honthy Hanna-rajongó – számolt be a teátrum. A színház művészeti vezetője, Kerényi Miklós Gábor beszédében úgy fogalmazott, Honthy nemcsak a primadonnák, az énekes-zenés színésznők és az operett, hanem magának a színművészetnek a legendája volt, akire még száz év múlva is emlékezni fog a közönség.


– Sugárzó, hódító, minden nehézségen győzedelmeskedő lénye ma is útmutatásul szolgál a színházcsinálók számára: hinni kell a sikerben, a közönségben és önmagunkban. Személye messze túlnő azon, hogy az operett és egy korszak színésznője volt, ő egy etalon, aki valamennyiünknek példa: így kell létezni, élni, hinni és kitartani a saját igazságunk mellett.

Budapest, 2016. február 22. A Budapesti Operettszínház művészei az aulában leleplezik Honthy Hanna bronzszobrát 2016. február 22-én. A szobor Párkányi Raab Péter művész alkotása. MTI Fotó: Mohai Balázs


MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.