2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb IX.kerület

Rejtelmek, ha zengenek

A Ferencvárosi Művelődési Központ a hónap eleje óta várta a szavalni vágyó kerületiek jelentkezését, akikből szerencsére akadnak szép számmal. – Negyedik alkalommal szervezzük meg április 11-re a ferencvárosi József Attila Versfesztivált. Nem egy hagyományos szavalóversenyről van itt szó – tájékoztatta a Lokált Losonczy Attila művelődésszervező. – Összesen 140-en jelentkeztek a megadott határidőig az általános iskolai, középiskolai, felnőtt és nyugdíjas kategóriákban. Most zajlanak a válogatók, minden kategóriából egy-egy fő szerepelhet majd a gálaműsorban.

P1010535

Losonczy Attila a József Attila emlékmúzeumban

Bár a versenyt a kerület szülöttjéről, József Attiláról nevezték el, nem volt feltétel, hogy tőle válasszanak verset a szavalók, de hogy ki mivel készül, majd csak április 11-én derül ki a közönség számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.