2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb IX.kerület

Rejtelmek, ha zengenek

A Ferencvárosi Művelődési Központ a hónap eleje óta várta a szavalni vágyó kerületiek jelentkezését, akikből szerencsére akadnak szép számmal. – Negyedik alkalommal szervezzük meg április 11-re a ferencvárosi József Attila Versfesztivált. Nem egy hagyományos szavalóversenyről van itt szó – tájékoztatta a Lokált Losonczy Attila művelődésszervező. – Összesen 140-en jelentkeztek a megadott határidőig az általános iskolai, középiskolai, felnőtt és nyugdíjas kategóriákban. Most zajlanak a válogatók, minden kategóriából egy-egy fő szerepelhet majd a gálaműsorban.

P1010535

Losonczy Attila a József Attila emlékmúzeumban

Bár a versenyt a kerület szülöttjéről, József Attiláról nevezték el, nem volt feltétel, hogy tőle válasszanak verset a szavalók, de hogy ki mivel készül, majd csak április 11-én derül ki a közönség számára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.