2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb VIII.kerület

Schuster Lóránt lett Józsefváros új díszpolgára

Szombat este rendezték meg Józsefváros jótékonysági bálját, amelynek teljes bevételét – Kocsis Máté polgármester egy hete tett ígéretéhez híven – a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványnak ajánlott fel a kerület. Az ünnepi eseményen kiosztották a kerület díjait is.

Évek óta hagyomány, hogy március 19-én Józsefváros ünnepélyes keretek között elismeri azok munkáját, akik sokat tettek a kerületért vagy öregbítették hírnevét. József napján jótékonysági bált is rendez az önkormányzat, melynek bevételét nemes célra ajánlja fel.


3512_VAA_6179_jav

Idén a VIII. kerületben élő Schuster Lóránt rockzenész, a P. Mobil együttes vezetője vehette át a díszpolgári címet. Az elismerést posztumusz Kármán Tódor matematikusnak is odaítélte a testület.

A Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést a kerület érdekében kiemelkedő tevékenységet végző, egész életműve alapján elismerésre méltó személyek kapják, idén ezt Feicht Rezsőné, a Társak a Teleki Térért Egyesület elnöke, dr. Dénes Margit háziorvos és Rosenstein Tibor, a Rosenstein Vendéglő tulajdonosa vehette át.


VAA_5904 copy

Józsefvárosért kitüntetésben részesült Flesch Tamás, a Hotel Palazzo Zichy vezetője, Kovács Ottó, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. igazgatója, valamint Papp József postás.

Három józsefvárosi sportért végzett teljesítményét ismerte el az önkormányzat Jó Sport kitüntetéssel.

Bolla Szimonetta a józsefvárosi Molnár Ferenc Magyar−Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítónője, aki tavaly a VII. IKF Kempo Európa-bajnokságon a magyar csapat tagjaként aranyérmet szerzett.

Droppán Attila körzeti megbízottként dolgozik a VIII. kerületi rendőrkapitányságon. Számos trófea birtokosa: nyert kempo magyar bajnokságot, négyszeres thai box magyar bajnok, egyszeres rendőr karate magyar bajnok, nyert a K−l szabályrendszerű Rendőr Világkupán, kétszer a TEK-gáIán, a Profi K−l Prestige fighton, emellett kungfu (sanda full) világkupagyőztes és magyar bajnok, ezüstérmet nyert ökölvívásban a Budapest Bajnokságon, decemberben pedig az ökölvívó magyar bajnokságon 3. helyezést ért el.

Vajda Lilien 2015 őszén az U21 WKF Karate-világbajnokságon 3. helyet szerzett Jakartában.

VAA_6128_1

Józsefváros önkormányzata hagyományosan elismeri a kerületi szakemberek áldozatos munkáját is. Józsefvárosi Aranykoszorú kitüntetést vehetett át Forgács Erzsébet maszkmester, Vági Gyula orgonaépítő, Nagy Sándor kárpitos, Zoltán Zsuzsanna, a Szanatórium Gyógyszertár üzletvezetője, valamint Zeller Károlyné zöldséges.

 

Kocsis Máté polgármester beszéde

– Azért gyűltünk össze, hogy gratuláljunk és köszönetet mondjunk azoknak, akik példaképként állnak előttünk. Olyan eredményeket értek el az elmúlt években, évtizedekben, olyan megbecsülésre tettek szert, hogy illő, hogy egy közösség ezt díjazza és tiszteletét fejezze ki irányukba – hangsúlyozta ünnepi beszédében Kocsis Máté. – Nagy büszkeséggel tölthet el mindenkit, hogy egyre szélesebb körben terjed Józsefváros jó híre: az elmúlt egy-másfél évben nyugati lapok pozitívan, elismerően írnak a kerületről, nőnek az ingatlanárak, javul a közbiztonság, Magyarország turisztikai életében Józsefváros a harmadik helyezett a látogatottság számait tekintve, és felmérések szerint ma a budapestiek 80 százaléka szívesen költözne Józsefvárosba. A pozitív hírekhez, jó eredményekhez a városrészt szerető, azért tenni akaró emberek kemény, becsületes munkája kellett, azoké, akik itt ülnek, és minden józsefvárosi lakosé. Józsefváros polgármestere szerint van még mit tenni, de rengeteg olyan eredményt mutathat fel a kerület, amire büszkék lehetünk. Itt valósult meg Kelet-Közép Európa legnagyobb és szakmai díjakkal elismert városfejlesztése, megújultak köztereink, intézményeink, nálunk található Európa hatodik legjobb szállodája, Józsefvárosban van a főváros legtöbb felsőoktatási intézménye. Végül kiemelte: ugyanilyen büszkék lehetünk példaképeinkre, a kitüntetettekre, akik azért fáradoznak mindennap, hogy Józsefváros jó közösség, jó otthon lehessen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.