EUR: 345,12 Ft
CHF: 320,83 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Sport

Storck: minden tehetségnek meg kell mutatnia magát

Bernd Storck szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei szinten működő új tehetségfejlesztő programjának egyik legfontosabb célja, hogy minden igazi tehetség megmutathassa magát.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya – egyben az MLSZ sportigazgatója – ezt az M1 aktuális csatornának adott hétfői interjújában mondta el.


A német szakember megjegyezte, hazájában ezt a rendszert már eredményesen alkalmazták, igaz, körülbelül tíz évbe telt, mire “beért”. Ugyanakkor hozzátette, egyáltalán nem biztos, hogy Magyarországnak is tíz évre lenne szüksége ezen a téren.

Bernd Storck hangsúlyozta, már átadták a központokban dolgozó öttagú stábok tagjainak azt a tudást, amely kulcsfontosságú az eredményes munkához. A megyék részére részletesen kidolgozott edzésprogramot állítottak össze. A központok így ugyanazon irányelvek mentén képzik a játékosokat, minden helyszínen ugyanazt az edzésmunkát elvégezve és ugyanazokat a követelményeket szem előtt tartva. A program megyei szinten zajlik, Budapesten és Pest megyében két-két, a többi megyében egy-egy tehetségközpont alakult meg.

A program keretében május végétől regionális tornákat rendeznek a megyei csapatok számára, később regionális válogatottak alakulnak ki, amelyek tagjai rendszeresen együtt készülnek majd Telkiben a szövetségi edzők irányításával.

Kapcsolódó Cikkek