EUR: 326,19 Ft
CHF: 288,91 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XI.kerület

Sudár Annamária: Arany a magyar irodalom középpontja

A kerületben élő Sudár Annamária előadóművész különleges Arany János-esttel tisztelgett a mester előtt, születésének 199. évfordulóján. A Mindannyiunk atyja – Arany János tanár úr című est előtt a Vojnovich-Huszár Villában elhangzott: Sudár Annamária már a jövő évi Arany-emlékévre készül, amelyről a napokban dönt az országgyűlés is.

Sudár Annamária a kerületben nőtt fel, a Villányi úti (akkori) József Attila Gimnáziumban érettségizett, majd ugyanitt tanított is, de már a ciszterci rendhez visszakerült Szent Imre Gimnáziumban.


Sudi címlap22

Sudár Annamária és Arany János lenyűgözte a közönséget

– Kamaszkoromban sokan mondták, hogy balladamondó alkat vagyok, s voltak is korai sikereim Arany-balladákkal. Néhány éve a Toldi estéjéből készítettem estet, amelyben partnerem Heinczinger Mika, a Misztrál egyik tagja volt. Ez a másik, a Mindannyiunk atyja – Arany János tanár úr című önálló est voltaképpen rendhagyó magyaróraként született. Szerettem volna megmutatni azt, amit sokan tudunk, hogy Arany János a magyar irodalom középpontja. Így ebben a műsorban az Arany-versek mellett számos idézet hangzik el többek között Buda Ferenc, Esterházy Péter, Faludy György, Kányádi Sándor, Kosztolányi Dezső, Márai Sándor, Nagy László, Orbán Ottó és Pilinszky János tollából.

Sudi kifelé22

Sudár Annamáriát balladamondó alkatnak tartják

Horváth István, az est egyik vendége megosztotta élményét a Facebookon.


„Ha egy ilyen helyen körülnézünk, mint az előadás helyszíne, a tárgyi világot szemlélve jó érzéssel tölt el, hogy minden rendben van. Az előadóest után pedig egészen más töltött el: föl sem merült bennem, hogy másként is lehetne, mint ahogy elhangzott. Ez egy egészen más minőség. Magaslat, ahová csak ritkán jutunk. Ezzel most elleszek egy darabig… Köszönet érte.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.