EUR: 344,89 Ft
CHF: 320,29 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XI.kerület

Sudár Annamária: Arany a magyar irodalom középpontja

A kerületben élő Sudár Annamária előadóművész különleges Arany János-esttel tisztelgett a mester előtt, születésének 199. évfordulóján. A Mindannyiunk atyja – Arany János tanár úr című est előtt a Vojnovich-Huszár Villában elhangzott: Sudár Annamária már a jövő évi Arany-emlékévre készül, amelyről a napokban dönt az országgyűlés is.

Sudár Annamária a kerületben nőtt fel, a Villányi úti (akkori) József Attila Gimnáziumban érettségizett, majd ugyanitt tanított is, de már a ciszterci rendhez visszakerült Szent Imre Gimnáziumban.


Sudi címlap22

Sudár Annamária és Arany János lenyűgözte a közönséget

– Kamaszkoromban sokan mondták, hogy balladamondó alkat vagyok, s voltak is korai sikereim Arany-balladákkal. Néhány éve a Toldi estéjéből készítettem estet, amelyben partnerem Heinczinger Mika, a Misztrál egyik tagja volt. Ez a másik, a Mindannyiunk atyja – Arany János tanár úr című önálló est voltaképpen rendhagyó magyaróraként született. Szerettem volna megmutatni azt, amit sokan tudunk, hogy Arany János a magyar irodalom középpontja. Így ebben a műsorban az Arany-versek mellett számos idézet hangzik el többek között Buda Ferenc, Esterházy Péter, Faludy György, Kányádi Sándor, Kosztolányi Dezső, Márai Sándor, Nagy László, Orbán Ottó és Pilinszky János tollából.

Sudi kifelé22

Sudár Annamáriát balladamondó alkatnak tartják

Horváth István, az est egyik vendége megosztotta élményét a Facebookon.


„Ha egy ilyen helyen körülnézünk, mint az előadás helyszíne, a tárgyi világot szemlélve jó érzéssel tölt el, hogy minden rendben van. Az előadóest után pedig egészen más töltött el: föl sem merült bennem, hogy másként is lehetne, mint ahogy elhangzott. Ez egy egészen más minőség. Magaslat, ahová csak ritkán jutunk. Ezzel most elleszek egy darabig… Köszönet érte.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.