EUR: 313,02 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb III.kerület

Százig ért Olga néni

Olga néni, 100 éves, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

Olga néni a jubileumi tortával (Fotó: Óbuda.hu)

Nevezetes nap volt a múlt hét szerdája Koronghy Elemérné életében, aznap töltötte be a 100. életévét. Olga nénit a centenárium alkalmából Bús Balázs óbudai polgármester is felköszöntötte.

Olga néni Budapesten született, édesapja a Fővárosi Sörfőző főkönyvelője, édesanyja pedig varrónő volt. Első gyermekként született a családba, öccse hét évvel később érkezett a világra. Olga néni négy polgárit, majd négy kereskedelmit végzett, ezt követően pedig a Hangya Szövetkezetnél helyezkedett el, ahol titkárnőként dolgozott. Innen a Mogürt Külkereskedelmi Vállalathoz került, ahol a vezérigazgató mellett titkárságvezetőként dolgozott egészen 1971-es nyugdíjazásáig.


Férjével, Koronghy Elemérrel még 1939-ben ismerkedett meg, 1940 augusztusában házasságot is kötöttek, 55 évet éltek le egymás mellett. Négy gyermeket neveltek fel, három fiút és egy lányt. A család 1945-ben súlyos katasztrófát vészelt át, amikor is lebombázták a házukat és mindenük odaveszett.

Olga néni 1996 szeptemberében költözött lányával a III. kerületi Matróz utcai lakásukba, azóta is itt élnek. Összesen hét unoka és 12 dédunoka büszke nagymamája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.