EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb III.kerület

Százig ért Olga néni

Olga néni, 100 éves, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

Olga néni a jubileumi tortával (Fotó: Óbuda.hu)

Nevezetes nap volt a múlt hét szerdája Koronghy Elemérné életében, aznap töltötte be a 100. életévét. Olga nénit a centenárium alkalmából Bús Balázs óbudai polgármester is felköszöntötte.

Olga néni Budapesten született, édesapja a Fővárosi Sörfőző főkönyvelője, édesanyja pedig varrónő volt. Első gyermekként született a családba, öccse hét évvel később érkezett a világra. Olga néni négy polgárit, majd négy kereskedelmit végzett, ezt követően pedig a Hangya Szövetkezetnél helyezkedett el, ahol titkárnőként dolgozott. Innen a Mogürt Külkereskedelmi Vállalathoz került, ahol a vezérigazgató mellett titkárságvezetőként dolgozott egészen 1971-es nyugdíjazásáig.


Férjével, Koronghy Elemérrel még 1939-ben ismerkedett meg, 1940 augusztusában házasságot is kötöttek, 55 évet éltek le egymás mellett. Négy gyermeket neveltek fel, három fiút és egy lányt. A család 1945-ben súlyos katasztrófát vészelt át, amikor is lebombázták a házukat és mindenük odaveszett.

Olga néni 1996 szeptemberében költözött lányával a III. kerületi Matróz utcai lakásukba, azóta is itt élnek. Összesen hét unoka és 12 dédunoka büszke nagymamája.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.