EUR: 309,37 Ft
CHF: 266,52 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Egyéb III.kerület

Százig ért Olga néni

Olga néni, 100 éves, Óbuda (Fotó: Óbuda.hu)

Olga néni a jubileumi tortával (Fotó: Óbuda.hu)

Nevezetes nap volt a múlt hét szerdája Koronghy Elemérné életében, aznap töltötte be a 100. életévét. Olga nénit a centenárium alkalmából Bús Balázs óbudai polgármester is felköszöntötte.

Olga néni Budapesten született, édesapja a Fővárosi Sörfőző főkönyvelője, édesanyja pedig varrónő volt. Első gyermekként született a családba, öccse hét évvel később érkezett a világra. Olga néni négy polgárit, majd négy kereskedelmit végzett, ezt követően pedig a Hangya Szövetkezetnél helyezkedett el, ahol titkárnőként dolgozott. Innen a Mogürt Külkereskedelmi Vállalathoz került, ahol a vezérigazgató mellett titkárságvezetőként dolgozott egészen 1971-es nyugdíjazásáig.

Férjével, Koronghy Elemérrel még 1939-ben ismerkedett meg, 1940 augusztusában házasságot is kötöttek, 55 évet éltek le egymás mellett. Négy gyermeket neveltek fel, három fiút és egy lányt. A család 1945-ben súlyos katasztrófát vészelt át, amikor is lebombázták a házukat és mindenük odaveszett.

Olga néni 1996 szeptemberében költözött lányával a III. kerületi Matróz utcai lakásukba, azóta is itt élnek. Összesen hét unoka és 12 dédunoka büszke nagymamája.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.