EUR: 346,40 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb VIII.kerület

Szeretik Józsefvárost a turisták

Józsefvárosba évről évre több turista érkezik; tavaly ismét ez a városrész fogadta a harmadik legtöbb vendéget Magyarországon. A megújuló közterek, a változatos kulturális programok és a kitűnő szállodák nagy vonzerőt jelentenek a külföldi és hazai utazóknak egyaránt.

turista

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a tavalyi, turizmussal kapcsolatos felmérésének adatait. Ebből kiderül, hogy több turista érkezett hazánkba, mint a korábbi években, a vendégek száma 10 millió 350 ezerre nőtt, ennyi látogató sohasem volt Magyarországon. A vendégéjszakák száma 25,7 millióra emelkedett, így a turizmus szálláshelyei rekordbevételt, 368 milliárd forintot értek el tavaly.


zichy

A Palazzo Zichyt az egyik legjobb szállodának választották

Józsefvárosba közel 355 ezer turista érkezett 2015-ben, ez 11,4 százalékkal több, mint az azt megelőző évben. A kerület ezzel a harmadik legkedveltebb célpontja az utazóknak, Józsefváros megelőzte Siófokot, Hajdúszoboszlót és Hévízt is. A statisztikából kiderül, hogy a vendégek döntő többsége, mintegy 322 ezren külföldről érkeztek és átlagosan 2,5 éjszakát töltöttek józsefvárosi szálláshelyen.

Ezek a számok azt mutatják, hogy mára kezdenek beérni azok az önkormányzati intézkedések, amelyek célja, hogy a „nyóckerből” egy folyamatosan épülő, szépülő városrész legyen. A felújított Palotanegyed történelmi épületei, rendszeres, ingyenes fesztiváljai a kulturáltan szórakozni vágyók térképére felhelyezte Józsefvárost. A belső részek is hatalmas változásokon mentek keresztül a Magdolna-negyed programjainak köszönhetően, épül a Galéria-negyed és a kerület egyetemváros jellege is egyre nyilvánvalóbb.


Palota negyed fesztivál (Fotó: Máté Krisztián)

Rendszeresek a kulturális programok (Fotó: Máté Krisztián)

A fejlesztéseknek köszönhetően az ide érkezők minden igényt kielégítő piacon éppúgy vásárolhatnak, mint világszinten elismert plázában. A megszépült közterületek és az egyre jobb közbiztonság arra sarkallja a turistákat, hogy megismerkedjenek a kerülettel, sőt, itt is szálljanak meg, hiszen számos józsefvárosi szálloda büszkélkedhet már elismeréssel, amit a színvonalas szolgáltatásoknak köszönhetnek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.