EUR: 310,79 Ft
CHF: 265,66 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb XIII.kerület

Talajból nyeri az energiát az új irodaház

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a Váci úton gyárak sorakoztak egymás után, mára a XIII. kerület közepe a nagyvállalatok kedvelt központja lett. Ma már a világ legnagyobb cégei bérelnek itt irodákat, ennek megfelelően egymás után nőnek ki a földből az irodaházak. A napokban például átadták hazánk legnagyobb irodapark-fejlesztése, a Váci Greens irodakomplexum harmadik épületét.

Maga az épületegyüttes nem csupán megjelenésében, de „tudásában” is kiemelkedik, hiszen a környezettudatos építkezésnek köszönhetően nagyon olcsó az üzemeltetése és alacsony az energiafelhasználása: talajhő hasznosításával például  évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.


A fejlesztés az új irodaház átadását követően folytatódik a hatodik épülettömb helyén lévő régi épület bontásával, valamint a Váci Greens negyedik épületének mélyépítési munkálataival.

vacigreens

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.