EUR: 344,81 Ft
CHF: 320,07 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XIII.kerület

Talajból nyeri az energiát az új irodaház

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a Váci úton gyárak sorakoztak egymás után, mára a XIII. kerület közepe a nagyvállalatok kedvelt központja lett. Ma már a világ legnagyobb cégei bérelnek itt irodákat, ennek megfelelően egymás után nőnek ki a földből az irodaházak. A napokban például átadták hazánk legnagyobb irodapark-fejlesztése, a Váci Greens irodakomplexum harmadik épületét.

Maga az épületegyüttes nem csupán megjelenésében, de „tudásában” is kiemelkedik, hiszen a környezettudatos építkezésnek köszönhetően nagyon olcsó az üzemeltetése és alacsony az energiafelhasználása: talajhő hasznosításával például  évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.


A fejlesztés az új irodaház átadását követően folytatódik a hatodik épülettömb helyén lévő régi épület bontásával, valamint a Váci Greens negyedik épületének mélyépítési munkálataival.

vacigreens

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.