2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XIII.kerület

Télen is strandolhatunk a Palán?

2,2 milliárd forintból újítaná fel és téliesítené a Palatinus fürdőt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A beruházásból 1,2 milliárd forintot hitelből teljesítene a cég.

Palatinus2

A tervek szerint ilyen lesz a főépület belső része (Fotó: Budapest Gyógyfürdő)

A strand főépületének rekonstrukciója során az oda nem illő épületrészek elbontásával és átépítésével az eredeti állapotok visszaállítása a cél.  Emellett egy új alagsori wellnessfunkció − fűtött öltözők, fitneszterem, büfé, iroda, gyógyászati és kiszolgáló egységek − kialakítása szerepel a tervekben.


A felújítás végeztével a fürdő télen is várná a vendégeket, hiszen a wellnessrészleg mellé kültéri termálmedence is épülne, amely fölé lefedést terveznek, ami a strandszezonon kívül tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütéses időben pedig árnyékot ad. További jelentős munkarész lesz a nagymedence körüli lábmosó átfogó rekonstrukciója.

A cég szerint a beruházás fő célja, hogy az épület illeszkedjen a Margitsziget új arculatához és szerves része legyen a közelgő hazai rendezésű vizes világbajnokságnak.

Palatinus strand bejárata (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ilyen most a bejárat…(Fotó: Keresztesi Balázs)

Palatinus1

És ilyen lesz a bejárat (Fotó: Budapest Gyógyfürdő)

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.