EUR: 345,04 Ft
CHF: 321,11 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Telt ház várható a budapesti szinkronkorcsolya világbajnokságon

 Az eddigi nevezések alapján 21 ország 26 csapata indul az április 8-9-én a Syma Sport és Rendezvényközpontban  sorra kerülő szinkronkorcsolya-világbajnokságon, ami miatt még a Puskás Ferenc Stadion bontását is szüneteltetik.

Minderről Orendi Mihály, a korcsolyaszövetség ügyvezető igazgatója beszélt, hozzátéve, a bontási munkák félbehagyásának köszönhetően nem lesz olyan munka, ami zavarná a világbajnokság előkészületeit és lebonyolítását.
_JAN4722

A magyar csapat hazai pályán, telt ház előtt bizonyíthat

Kiderült az is, a magyar nézőket és szurkolókat kifejezetten érdekli a szinkronkorcsolya-világbajnokság.
– Hatezer nézőt, azaz telt házat várunk a Syma Csarnok mobil lelátóira – mondta Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség nemzetközi ügyekért felelős igazgatója. – Ami a legkomolyabb megoldásra váró  műszaki problémát jelenti, az a csarnokot a várható tavaszi melegben “befűtő” 6000 néző  hatása a jégfelületre. A szervezők ugyanazzal az osztrák jégkészítő céggel dolgoznak együtt, akikkel a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon. és a márciusi debreceni junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon.

       Magyarország 2008 után másodszor rendezi meg a sportág világbajnokságát, akkor a hazaiak a 14. helyen zártak, s ennél most szeretne előrébb szeretnének végezni. A Team Passion vezetőedzője Gulyás Erika, de a felkészítést  szakmai koordinátorként segít a világ egyik legjobb edzőjének tartott, az évtizedek óta Svédországban élő Dohány Andrea is. Ő készítette a csapat részére a koreográfiát. 
Engi Klára, a pontozásos ágazat sportigazgatója elmondta, a szinkronkorcsolyában egyszerre 16-án lépnek jégre, a férfiak száma  legfeljebb négy lehet. A Team Passion névre hallgató magyar csapatban egy férfi korcsolyázó szerepel.
– 
A csapat rohamléptekkel fejlődik, s az idei versenyek képe alapján kijelenthető, hogy már összeállt. Ebben  többek mellett szerepe van a megduplázott jégidőnek, a száraz edzések feltételei javításának is – mondta Engi Klára.

Kapcsolódó Cikkek