EUR: 345,08 Ft
CHF: 321,28 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Külföld

Több ezer migránsnak sikerült bejutnia Macedóniába

Mintegy kétezer migráns elhagyta a görög-macedón határon fekvő idomeni sátortábort, és a határkerítést megkerülve macedón területre lépett – közölte a Reuters brit hírügynökség fotósa. A macedón rendőrségi szóvivő szerint viszont csak néhány száz emberről van szó, és a rendőrség intézkedik az illegális határátlépők visszaküldéséről görög területre.

Sztojan Nenov, a Reuters fotósa elmondta, hogy a migránsok többórás gyaloglás után, a kerítést megkerülve jutottak be macedón területre, ahol a macedón rendőrök többeket közülük katonai teherautókra ültettek, de nem tudni, hová viszik őket.


A rendőrségi szóvivő szerint a rendőrség és a hadsereg megerősíti a biztonságot a határ kritikus pontjain.

A térségben tartózkodó fotósok a görög állami televízióban (ERT) arról számoltak be, hogy több mint 500 migránsnak a Suva határfolyón átgázolva sikerült átlépnie a görög-macedón határt. A macedón biztonsági erők szinte mindegyiküket őrizetbe vették, s velük együtt több újságírót is. A görög televízió képeket mutatott a migránsokról és önkéntes segítőkről, akik a folyóban emberláncot képezve segítettek átkelni az idősebb embereknek és a kisgyermekes anyáknak.

Kapcsolódó Cikkek