EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb II.kerület

Torbenkova, a szelíd gyógyító

Nagyesda Torbenkova doktornő több mint 40 éve él itt, évtizedeken keresztül Budakeszi házi gyermekorvosa volt, most már azonban nemcsak a kicsiket és a felnőtteket, de 31 éves Morci lovát is csak homeopátiával gyógyítja otthon és a II. kerületi Retek utcában is.

Torbenkova2

Torbenkova doktornő a budakeszi háza előtt

Torbenkova rendel2

Rendelés közben, pravoszláv ikonnal és akváriummal a háttérben

Torbenkova és Morci2

A doktornő Morcit is homeopátiával gyógyította meg

 

Torbenkova doktornő egy pici orosz faluban született, kétéves korától félárván nőtt fel, elszántság és kemény munka vitte fel a szentpétervári orvosi egyetemig.


– Anyám a tanyára hazafelé tartott gyalog a nagy hidegben a pusztán, amikor rájött a szülés. Tudta, hogy mindketten meghalunk, ha nem ér haza. Mikor megérkezett, és megszülettem, nagyanyám elrohant a papért, hogy kereszteljen meg, mert félt, hogy meghalok. Ezért kaptam a Nagyesda nevet, ami azt jelenti: remény. Így indult az életem, kilencévesen a nagyanyámat is elvesztettem, és amikor a gimnázium végén a barátnőm is megbetegedett, elhatároztam, hogy bár félek a vértől, orvos leszek. Szentpéterváron az egyetemen ismertem meg a magyar férjemet, vele Magyarországra jöttem, az első lányom már itt született. Nekem már Budakeszi az otthonom – mesélte Nagyesda Torbenkova, akinek három felnőtt lánya, egy fiú és egy lány unokája van: Dávid és Dina, ő kapta a doktornő édesanyja nevét.

Arra a kérdésre, miért kezdett egy hagyományos orvoslást tanult gyermekgyógyász homeopátiával foglalkozni, azt felelte: ennek a gyökerét is otthonról hozta.


– Beteges kislány voltam, nagymama mindig valami gyógyteával, természetes növényekkel kezelt. Aztán amikor már praktizáltam, láttam, hogy sok esetben nem tudok segíteni. Egy darabig párhuzamosan gyógyítottam. Most már csak homeopátiával foglalkozom. Az emberek olyan problémákkal, testi bajokkal küszködnek, amelyek évek óta fogva tartják őket, én ezzel a gyógymóddal tudok segíteni rajtuk.

A doktornő hozzáteszi, tudja, hogy azt tartják, a homeopátiás szerekben nincs hatóanyag, de ő akkor nem tudományosan gyógyít, mégis eredményt ér el, mellékhatások nélkül.

– Nem kötelező a homeopátia, csak egy lehetőség. Én praktizáltam 40 évig, csináltam így is, úgy is, látom a különbséget. Még a lovamat is ezzel gyógyítottam meg egy súlyos nyirokrendszeri betegségből. Érdekes módon az állatorvosi egyetemen itt is tanítanak homeopátiás orvoslást, még tankönyv is van róla. Morci, a lovam most 31 éves és makkegészséges, azóta is csak homeopátiával kezelem. Ez életerőd ad az embereknek, és nekem is, hogy tovább tanuljak. Minden évben kiutazom Indiába, ahol államilag finanszírozott homeopátiás kórházakban is gyógyulhatnak a betegek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.