EUR: 311,28 Ft
CHF: 265,26 Ft
2018. március 20., kedd
Klaudia,

Sport

Tóth Ivett élete legjobbjával lett nyolcadik a vb-n

Tóth Ivett szenzációs teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett a debreceni Főnix Csarnokban zajló junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon, ami óriási előrelépés a tavalyi 28. helyéhez képest.

Ivett_toth-7

Tóth Ivett húsz helyet javított tavalyi eredményén

Tóth Ivett a világbajnokság utolsó napján a 15. helyről indult és ígéretét tartva fantasztikus kűrrel rukkolt elő. Sőt egy váratlan esemény is befolyásolta a végső eredményét. A rövidprogram után az első helyen álló orosz Fedicskina a száraz bemelegítés során, pár perccel a jégre lépés előtt megsérült és vissza kellett lépnie, ami Ivettnek plusz egy helyet jelentett és így a vb 8.helyén zárta a versenyt negyedik junior vb szereplése alkalmával. A szabadkorcsolyázásban a hetedik lett.


– Úgy éreztem most fejben is nagyon ott voltam, jól tudtam koncentrálni – mondta Tóth Ivett. – Hihetetlenül örülök a pontjaimnak is, idén még ennyire sosem futottam jól, ezt most tényleg sikerült odatenni. Csodálatos volt a közönség is, minden ugrásnál érzékeltem a szeretetüket. Már a program első fele is elég jól sikerült, a második felében pedig végig vitt a zene lendülete. Nagyon jól éreztem magam, hihetetlenül boldog vagyok.

Ivett_toth-1Tóth Ivett edzője, a korábbi Európa-bajnok Sebestyén Júlia már a verseny előtt kifejtette, miben vár előrelépést tanítványától, és nem is csalódott.
– Ivett nagyon feszült volt a rövid program előtt, látszott rajta, és ezt a helyzetet nem tudta kezelni. Nagy volt rajta a nyomás, de most végre bizonyíthatott – magának is. A program első felének végén volt egy apró hiba, ott szerintem már picit fáradt a koncentrációja, de nagyon szép programot mutatott be. Az Európa-bajnokság után próbáltunk nehezíteni a kűrjén, a kombinációba nehezebb ugrások kerültek, és reméltük, hogy a sok nehéz elemből minél többet megcsinál. Sikerült, élete legjobbját kapta most! És junior világbajnokságon 103 pontot kapni… Gyönyörű eredmény.


A világbajnoki címet a japán Marin Honda szerezte meg.
– Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen az volt a célom, hogy dobogós legyek – mondta a friss világbajnok, aki hozzátette, hazaérve első dolga lesz, hogy jóllakik majd a japán ételekből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett  a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb zárónapján összetettben. A legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben a szerencse is mellészegődött, hiszen a hajrában összeakadt a két esélyesebb dél-koreai, egyikük utolsó lett, másikukat pedig kizárták.

 • Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Cristiano Ronaldo megszerezte karrierje 50. mesterhármasát a Girona ellen 6-3-ra megnyert bajnoki mérkőzésen. Ami a számokat illeti: 34-et szerzett a La Ligában, 7-et a Bajnokok Ligájában, 4-et vb-selejtezőkön, 2-öt a Király Kupában és egyet-egyet a Premier League-ben, a Klub vb-n, illetve az Eb-selejtezőkön.

 • Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.