EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Sport

Tóth Ivett élete legjobbjával lett nyolcadik a vb-n

Tóth Ivett szenzációs teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett a debreceni Főnix Csarnokban zajló junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon, ami óriási előrelépés a tavalyi 28. helyéhez képest.

Ivett_toth-7

Tóth Ivett húsz helyet javított tavalyi eredményén

Tóth Ivett a világbajnokság utolsó napján a 15. helyről indult és ígéretét tartva fantasztikus kűrrel rukkolt elő. Sőt egy váratlan esemény is befolyásolta a végső eredményét. A rövidprogram után az első helyen álló orosz Fedicskina a száraz bemelegítés során, pár perccel a jégre lépés előtt megsérült és vissza kellett lépnie, ami Ivettnek plusz egy helyet jelentett és így a vb 8.helyén zárta a versenyt negyedik junior vb szereplése alkalmával. A szabadkorcsolyázásban a hetedik lett.

– Úgy éreztem most fejben is nagyon ott voltam, jól tudtam koncentrálni – mondta Tóth Ivett. – Hihetetlenül örülök a pontjaimnak is, idén még ennyire sosem futottam jól, ezt most tényleg sikerült odatenni. Csodálatos volt a közönség is, minden ugrásnál érzékeltem a szeretetüket. Már a program első fele is elég jól sikerült, a második felében pedig végig vitt a zene lendülete. Nagyon jól éreztem magam, hihetetlenül boldog vagyok.

Ivett_toth-1Tóth Ivett edzője, a korábbi Európa-bajnok Sebestyén Júlia már a verseny előtt kifejtette, miben vár előrelépést tanítványától, és nem is csalódott.
– Ivett nagyon feszült volt a rövid program előtt, látszott rajta, és ezt a helyzetet nem tudta kezelni. Nagy volt rajta a nyomás, de most végre bizonyíthatott – magának is. A program első felének végén volt egy apró hiba, ott szerintem már picit fáradt a koncentrációja, de nagyon szép programot mutatott be. Az Európa-bajnokság után próbáltunk nehezíteni a kűrjén, a kombinációba nehezebb ugrások kerültek, és reméltük, hogy a sok nehéz elemből minél többet megcsinál. Sikerült, élete legjobbját kapta most! És junior világbajnokságon 103 pontot kapni… Gyönyörű eredmény.

A világbajnoki címet a japán Marin Honda szerezte meg.
– Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen az volt a célom, hogy dobogós legyek – mondta a friss világbajnok, aki hozzátette, hazaérve első dolga lesz, hogy jóllakik majd a japán ételekből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.

 • Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

 • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.