2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XXIII.kerület

Triplázásra fel!

Újabb címvédésre készül a legjobb junior korú footgolfos. A golf szabályaira épülő, de focilabdával játszott sport tavalyi és tavalyelőtti juniorbajnokságát is megnyerő, Szigetszentmiklóson élő Kiss Roland a héten startoló szezonban is győzelemre tör.

Roli a 2014-es bajnoki címért járó díj átvételekor Hankó Péterrel és Gelencsér Gáborral, a szövetség vezetőivel

Roli a 2014-es bajnoki címért járó díj átvételekor Hankó Péterrel és Gelencsér Gáborral, a szövetség vezetőivel

– Nagyjából öt éve voltam egy focimeccsen, ahol szakadó esőben nagyon kikaptunk. Ez akkor volt, amikor édesapám pont ebben az időben Hankó Péter hívására (a tavaly hivatalosan is megalakult Magyar Footgolf Szövetség alelnöke – a szerk.) elment kipróbálni a footgolfot. Otthon mesélte, mennyire jó volt, ráadásul meg is nyerte azt a versenyt. Mondta, legközelebb én is menjek. Így lett, beleszerettem a tájba, a hangulatába, és megkedveltem a társaságot – ecsetelte a szigetszentmiklósi Kiss Roland, hogyan ismerkedett meg a labdarúgás és a golf ötvözetéből létrejött footgolffal. Akkor csupán tizenegy éves volt, mára viszont kétszeres junior országos bajnoknak mondhatja magát.


– Eleinte évi öt-hat verseny volt, ami pont elég is volt a labdarúgás mellett. Három éve viszont már nem focizom, amit kicsit megbántam, mert hiányzik. Viszont itt a footgolf, amelyben 12-13 évesen a felnőttek között is voltam már hatodik, amit az első igazi sikerélményemnek mondhatok.

A 2014-es bajnokság nyolc fordulójának összesítése alapján Roland már a legjobb utánpótlás korú footgolfosnak mondhatta magát.


– Úgy vágtam neki, majd lejövünk, játszunk egy jót, aztán meglátjuk, mi lesz. Viszont feltűnt, egyre több fiatal jön játszani, ami kellően motiváló volt, hogy komolyan vegyem a versenyt, amit végül meg is tudtam nyerni.

kiss roland footgolf

Kiss Roland összpontosít, céloz, majd gurít

A 2016-os szezont már kétszeres bajnokként kezdi, ugyanis tavaly megvédte címét. Az első négy fordulóból hármat megnyert, ami elegendő volt ahhoz, hogy a végelszámolásnál is ő legyen a befutó.

– Azt gondoltam, nem lesz nagy kihívás. Tévedtem, itt már meglátszott a foci hiánya, hogy nincs meg az az erőnlét, ami korábban megvolt, és a lövéseim is kisebbek. Többet kellene edzenem, akár újra fociznom. Hétköznap nincs időm, hogy kijárjak gyakorolni, maradnak a hétvégi versenyek. Már azt is látom, mennyire kell koncentrálni már az első pillanatban, és aztán végig mind a tizennyolc szakaszon.

Rolandot reményei szerint jövőre már a triplázásról is kérdezhetjük, szeretné megvédeni címét.

– Ez a cél. Aztán tizennyolc éves korom után jöhet a felnőttek mezőnye, és ez pont az a sport, amit később munka mellett is lehet űzni, szóval lehet, hogy sosem kell abbahagyni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.