2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Külföld

Újabb robbanás Brüsszelben – folytatódik a terror!

Egy embert lelőttek, egyet előállítottak a péntek délután tartott rendőrségi akció során Brüsszel Schaerbeek negyedében – közölte Bernard Clerfayt, a kerület polgármestere az RTBF belga közszolgálati televízióban, pénteken. Szemtanúk szerint robbanásokat és fegyverropogást lehetett hallani.

Egy embert tett ártalmatlanná a belga rendőrség különleges alakulata Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében péntek délután tartott művelete keretében.


A polgármester tájékoztatása szerint a rendőrség kiérkezéskor a keresett férfi a hatóságok felszólításának nem tett eleget, ezt követően lelőtték. A holttest mellett egy robbanóanyagokkal megrakott táskát találtak.

Bernard Clerfayt elmondta, hogy az művelet során egy másik férfit előállítottak a hatóságok, aki kisebb sérüléseket szenvedett.

Kijelentette: az előállított férfi kapcsolatban volt a kedden Brüsszelben elkövetett merényletek elkövetőivel. Ugyanakkor meg nem erősített rendőrségi értesülés szerint a péntek délután zajló művelet az előző nap Párizsban meghiúsított terrortámadással volt összefüggésben.

Brüsszel, 2016. március 25. A belga rendőrség egyik bombaszakértője (j) Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében egy rendőrségi akció során 2016. március 25-én, három nappal a belga fővárost ért terrortámadások után. A merényletekben több mint harminc ember életét vesztette, legkevesebb kétszáz megsebesült. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Brüsszel, 2016. március 25.
A belga rendőrség egyik bombaszakértője (j) Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében egy rendőrségi akció során 2016. március 25-én, három nappal a belga fővárost ért terrortámadások után. A merényletekben több mint harminc ember életét vesztette, legkevesebb kétszáz megsebesült. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A polgármester elmondta, hogy az akció kezdetekor és annak során hallott három detonáció a rendőrség által előidézett és felügyelt robbanások voltak.

A művelet a kerület Meiser nevű terén zajlott, ahol szemtanúk szerint fegyverropogást is hallani lehetett. A téren áthaladó villamos utasait kimenekítették.

A rendőrség a területet lezárta, amíg befejezik a környék átkutatását – közölte a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek