EUR: 311,54 Ft
CHF: 265,99 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Egyéb II.kerület

Uszoda is épülhet a stabil költségvetésnek köszönhetően

A kerület stabil gazdálkodását jelentő alapelvek az idei költségvetésben is érvényesülnek, mert az elmúlt két önkormányzati ciklushoz hasonlóan a tervezett nagy ívű fejlesztésekhez sem kell külső forrást igénybe venni – tudtuk meg Dankó Virág alpolgármestertől.

Danko_Virag_

Dankó Virág alpolgármester

 

– Az alapelvek nem változtak, a legfőbb cél az volt, hogy képezzünk egy olyan beruházási keretet, ami lehetővé teszi az önerő biztosítását a fejlesztésekhez vagy a pályázatokhoz. A korábbi évek megfontolt, lépésről lépésre haladó gazdálkodása teremtett lehetőséget arra is, hogy megépülhet Pesthidegkúton a várva várt uszoda, amely a legnagyobb tétel az idei büdzsében, és úgy tűnik, a jövő éviben is az lesz. A beruházás mintegy egymilliárd forintos önrészét, illetve a 300 millió forintos állami támogatását is tartalmazza a 16,5 milliárd forint főösszegű költségvetés.


Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy az uszodaprojekt nem csupán a létesítmény felépítéséről szól, a hozzá kapcsolódó beruházások rendezik a térség gyalogos, kerékpáros és autós közlekedését is, így az intézmény jobban illeszkedik majd a környezetébe.

(Forrás: Budai Polgár)

Kapcsolódó Cikkek