EUR: 345,83 Ft
CHF: 320,75 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb II.kerület

Uszoda is épülhet a stabil költségvetésnek köszönhetően

A kerület stabil gazdálkodását jelentő alapelvek az idei költségvetésben is érvényesülnek, mert az elmúlt két önkormányzati ciklushoz hasonlóan a tervezett nagy ívű fejlesztésekhez sem kell külső forrást igénybe venni – tudtuk meg Dankó Virág alpolgármestertől.

Danko_Virag_

Dankó Virág alpolgármester

 

– Az alapelvek nem változtak, a legfőbb cél az volt, hogy képezzünk egy olyan beruházási keretet, ami lehetővé teszi az önerő biztosítását a fejlesztésekhez vagy a pályázatokhoz. A korábbi évek megfontolt, lépésről lépésre haladó gazdálkodása teremtett lehetőséget arra is, hogy megépülhet Pesthidegkúton a várva várt uszoda, amely a legnagyobb tétel az idei büdzsében, és úgy tűnik, a jövő éviben is az lesz. A beruházás mintegy egymilliárd forintos önrészét, illetve a 300 millió forintos állami támogatását is tartalmazza a 16,5 milliárd forint főösszegű költségvetés.


Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy az uszodaprojekt nem csupán a létesítmény felépítéséről szól, a hozzá kapcsolódó beruházások rendezik a térség gyalogos, kerékpáros és autós közlekedését is, így az intézmény jobban illeszkedik majd a környezetébe.

(Forrás: Budai Polgár)

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.