EUR: 345,12 Ft
CHF: 320,83 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XIV.kerület

Zöld utat kaptak a hosszú villamosok

Átadták az új CAF villamosokat, Száva kocsiszín, A világ leghosszabb villamosa (Fotó: Keresztesi Balázs)

A világ leghosszabb villamosa
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Március végén forgalomba állhat Budapesten a világ leghosszabb villamosa, miután a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiadta a CAF villamosok típusengedélyét, valamint az első szerelvény üzembe helyezési engedélyét is.

Erre a hivatalos tanúsítványra vár további nyolc, már Budapestre érkezett hosszú CAF is, míg a maradék három szerelvényt a következő hónapokban szállítják a fővárosba. Az új járműből összesen 12 közlekedik majd Budapesten a BKV üzemeltetésében, egytől egyig az 1-es villamos vonalán. A hosszú CAF-villamosok világrekordernek számítanak, hiszen az 55,9 méterrel a leghosszabb és legnagyobb kapacitású villamosok a világon: egyszerre 345 ember utazhat rajtuk. A járművek belső kialakítása maximálisan megfelel a kor igényeinek: a szerelvények alacsony padlósak, légkondicionáltak, egyterűek, nincsenek magasabban elhelyezett, nehezen megközelíthető ülések. A villamosokat üzembe helyezési engedélyük megszerzése után a BKK üzemeltetésre adja át a BKV-nak, ahol a szükséges kocsikiadási és menetrend-egyeztetések után állítják forgalomba azokat.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.