2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Külföld

600 fölött az ecuadori földrengés áldozatainak száma

Hatszáz fölé nőtt az ecuadori földrengés halottainak száma, és az egy héttel ezelőtti fő rengés óta mintegy 700 utórengés volt.

Százharminc embert eltűntként tartanak nyilván, a sérültek száma 12 ezer 492 – közölte a katasztrófavédelem. A romok alól 113 embert mentettek ki.


Egy csütörtök esti utórengés 6-os erősségű volt. Ennek a középpontja a tengerparton, száz kilométerrel Portoviejo várostól északnyugatra tehető. Utórengések még hetekig lesznek – figyelmeztetett a katasztrófavédelem, és arra kérte a lakosságot, hogy őrizze meg nyugalmát.

Csaknem 7000 épület dőlt romba, 26 ezer ember lakik szükségszálláson.

Rafael Correa ecuadori elnök szerint a károk mértéke két és három milliárd dollár közé tehető.

A múlt szombati földrengés volt az elmúlt 67 év legsúlyosabb katasztrófája Ecuadorban, a földmozgás ereje a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú volt. A természeti katasztrófa legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett, de szerte az országban érezni lehetett a rengést. A földmozgás Pedernales városán kívül súlyos károkat okozott Manta és Portoviejo városokban is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Elkötelezve

  A nap képe: Elkötelezve

  Hatalmas bemutatóval ünnepelte a mexikói lovas szövetség megalakulásának 98. évfordulóját Mexikóvárosban, aminek keretein belül számtalan látványos bemutatókat tartottak a legfialtabbak tehetségek közreműködésével.

 • Bilincsben vitték el a Pókembert

  Bilincsben vitték el a Pókembert

  Több mint hat óra mászás után rendőrök várták az Eiffel-torony torony tetején azt a botcsinálta Pókembert, aki miatt a torony egész területét le kellett zárni.

 • Igazi mutyikirály a brüsszeli bürokrata

  Igazi mutyikirály a brüsszeli bürokrata

  Hamis számlák, biztosítási csalás, legalább 500 000 euró csalárd elköltése, ismét egy elhallgatott bűncselekmény-sorozat az Európai Unió brüsszeli szervezetében.