2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Belföld

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai semmiféle határt nem szabtak maguknak

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok állami vezetői 2009-ben 25 – jellemzően Audi A6-os – szolgálati autóba tankoltak kétmillió forint fölött – közölte Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai “maguknak semmiféle határt nem szabtak”, a magyar embereket viszont megszorításokkal sújtották – mondta a politikus.


Németh Szilárd megjegyezte, a napokban arról cikkezett a sajtó, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szolgálati autójába tavaly 3,9 millió forintért tankoltak.

Erre válaszul a fideszes politikus ismertette – mint ahogyan arról a Magyar Idők is beszámolt kedden -, hogy korábbi szocialista miniszterek és államtitkárok mennyiért tankoltak egy év alatt.

Hiller István volt oktatási miniszter a “csúcstartó”, aki mai áron számolva 15,5 millió forintért tankolt és 450 ezer kilométert utazott egy év alatt – mondta Németh Szilárd, folytatva: Hiller István államtitkára, a ma már DK-s Arató Gergely 5 millió forintért, Korózs Lajos szociális államtitkárként 4,5 millió forintért, Gőgös Zoltán, az agrártárca egykori államtitkára pedig 4 millióért tankolta meg a szolgálati autót.

Ők, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány tagjai voltak azok, akik az országot csődbe vitték, háromszorosára emelték a háztartási gáz árát, megszüntették a családi adókedvezményt és nem támogatták az otthonteremtést – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki a 2010 előtt kormányzati üzemanyagköltések alapján pofátlan, cinikus viselkedésnek nevezte a mostani kormánytagok “lejáratásának” kísérletét az üzemanyagköltségekkel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek