2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XIX.kerület

A Jóban Rosszban színészei is szavalnak

Nagyszabású programmal készül a Kispesti Munkásotthon Művelődési Központ április 11-re, a Magyar Költészet Napjára. József Attila születésnapján a kerületben élő művészek, költők is színpadra lépnek, sőt, a jeles napon bárki elmondhatja kedvenc versét.

Hétfőn már déltől érdemes ellátogatni a KMO-ba, szabad verseléssel kezdődik a költészet napi rendezvény, ahol bárki elmondhatja kedvenc művét a kamaraszínpadon. Délután író–olvasó találkozó lesz a kerületben élő Juhász Magdával, majd Itt ülök csillámló sziklafalon címmel irodalmai estet tart a szintén kispesti Urbán Andrea, Bozsó Péter, Tóth Roland trió.


Megemlékezés Juhász Magda wekerlei költő, meseíró 80. születésnapja alkalmából Wekerlei Kultúrház ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Juhász Magda wekerlei költő, meseíró is fellép
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Andrea és Péter szülei kispestiek, ők is itt nőttek fel, majd miután egymásra találtak és összeházasodtak, egy kis kitérő után immár tizenöt éve ismét a XIX. kerület lett az otthonuk.

– Nagyon hűségesek vagyunk Kispesthez, szeretünk itt élni. A kisfiunk miatt, művészházaspárként, nagy segítség a nagyszülők közelsége, ráadásul közel is vagyunk a belvároshoz, mégis kertes házban lakhatunk. Ez a mi kis szigetünk – árulta el lapunknak Andrea a kötődésüket a XIX. kerülethez.


Urbán Andrea

Urbán Andrea

A KMO Művelődési Ház idén felkérte őket és a szintén kispesti Tóth Rolandot, hogy április 11-re, a Magyar Költészet Napjára állítsanak össze egy műsort.

– Szerencsés együttállás a mi életünkben ez a hármas. Andival és Rolanddal együtt indult a pályánk a Nemzeti Színház akadémiáján, és azóta is megmaradt a jó kapcsolat, Rolanddal együtt is forgatok a Jóban Rosszban című sorozatban – tette hozzá Péter, akinek hangja egy teljes generációnak lehet ismerős a South Park című animációs sorozatból, ahol Stannek kölcsönzi hangját.

A trió ígéri, előadásuk több lesz, mint a szokványos, száraz szavalások sora. Humorral, zenével, játékkal színesítik a programot. Egymásra épülő blokkokból áll össze a műsor és kizárólag erre az egyszeri alkalomra szól.

 

tóth roland wikipedia

Tóth Roland (fotó: wikipedia)

A program:

12–14 óráig, illetve 15.30–16.30-ig: Hozza el, szavalja el kedvenc magyar versét! – szabad verselés

14–15 óráig: Történt egyszer, réges-régen, ballagott a hold az égen (Juhász Magda: Holdbéli mese) – író,olvasó találkozó Juhász Magda kispesti költőnővel

17–19 óráig: Itt ülök csillámló sziklafalon (József Attila: Óda) – irodalmi est kispesti színművészekkel: Urbán Andrea, Bozsó Péter, Tóth Roland

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.