2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XVIII.kerület

A Kassa a legtakarékosabb

A napelemmel és napkollektorral is kombinált komplex energetikai korszerűsítésnek köszönhetően a Kassa utcai Általános Iskola nyerte az Energiaklub 2015/2016-os fenntartható települési versenyének 10 és 100 ezer fő közötti települések kategóriájában a takarékossági versenyt. Összesen 3600 megawattóra megújuló energiával gazdagították az országot és évi 3500 tonna szén-dioxidtól mentesítették a környezetet azok a hazai önkormányzatok, amelyek részt vettek a versenyben. Ez hatásában olyan, mintha ötezer háztartás egy éven át nem használna áramot. A verseny a nemzetközi Green-Proca (Green Public Procurement) projekt része, így a kategórianyertesek automatikusan jutnak tovább a nemzetközi mezőnybe.

Szolnok, 2009. május 28. A Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési tagintézményében pályázaton nyert pénzből napelemeket építenek a tanműhely tetejére. Az iskola tanulói készítették el az állványzatot, amelyen 30 darab panelt rögzítenek fel a 11.osztályos karosszérialakatos tanulók. Az elsődleges számítások szerint havonta 500 kW elektromos energiát állítanak így elő. MTI Fotó: Mészáros János

illusztráció
MTI Fotó: Mészáros János

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.