2020. augusztus 12., szerda
Klára

Külföld

A migráns középiskolásnak adta ki magát, de kiderült hogy 29 éves

A kanadai határőrség őrizetbe vett egy 29 éves dél-szudáni menekült férfit, aki hat hónappal korábbi érkezésekor hazudott a hatóságoknak életkoráról, s így egy középiskola kosárlabdacsapatának sztárjává válhatott – írta pénteken honlapján a The Guardian című brit napilap.

A magát 17 évesnek valló Jonathan Nicola egy windsori katolikus gimnázium 11. osztályos tanulója és az iskolai kosárcsapat sztárja volt – eddig.


A fiú hatalmas termetével kitűnt az amúgy sem alacsony csapattársai közül, és gyorsan az edző kedvencévé vált, sőt, egy külföldi diákoknak szóló program keretében egy ideig nála lakott.

“Úgy gondolom, hogy ennek a gyereknek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabdaligában) a helye, és ilyet még egy windsori tanítványomról sem mondtam” – áradozott az edző Nicoláról januárban a Windsor Star című helyi lapnak.

A dél-szudáni menekült úgy bukott le, hogy nemrég turistavízumot kérvényezett az Egyesült Államokba, amelyhez ujjlenyomatot vettek tőle. Ez az ujjlenyomat egyezett egy korábbival, amelyhez az 1986. november 1-jei születési dátum társult – közölte a kanadai határőrség a The Guardiannel.

Nicolát szerdán hallgatta meg először a kanadai bevándorlási és menekültügyi hivatal, amely úgy döntött, hogy őrizetbe veszi a férfit, mielőtt eltűnne. A következő meghallgatása jövő hét elején lesz.

Kapcsolódó Cikkek