EUR: 345,90 Ft
CHF: 321,31 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Béren kivüli juttatás

A munkáltatóknak és a munkavállalóknak is tetszik az elektronikus utalvány

Egyszerű, kényelmes és rugalmas – a leginkább ezek a jelzők hangoztak el visszatérően, amikor a cégeket kérdeztük a tapasztalataikról az Erzsébet-utalvány Plusz kártya kapcsán. Azt is mondták, hogy a papíralapú utalványokról az elektronikusra való átállást a dolgozók is jól fogadták, vagyis a fejlesztés nem csupán a munkáltatóknak kedvez, hanem a dolgozóknak is.

cafeteria, Erzsébet-utalvány, Erzsébet Plusz (fotó: Lokál)

fotó: Lokál

Framest Kft.


A mezőgazdasági gépek gyártásában érdekelt harsányi vállalat valamivel több mint 60 Erzsébet-utalvány Plusz kártyát rendelt a dolgozóinak, vagyis minden munkavállaló kapott egy-egy darabot. Zomborné Roszik Viktória a magyar tulajdonú cég hr-vezetője a Lokálnak úgy nyilatkozott, hogy korábban is adtak béren kívüli juttatásként Erzsébet-utalványt, idéntől pedig azért váltottak a papíralapúról az elektronikusra, mert szerették volna felgyorsítani a cafeteria folyamatát a vállalaton belül. – Gyakorlatilag megszűnt az ezzel járó adminisztráció, amely a Plusz kártya előtti időkben tetemes volt – emelte ki Zomborné. Arról is beszélt, hogy a dolgozók is jól fogadták a változást, a visszajelzések alapján annak örülnek a leginkább, hogy a Plusz kártyával már pontos összeget is fizethetnek.

Cellcomp Kft.


– Azért vágtunk bele, mert csökkenteni akartuk a béren kívüli juttatások célba érkezésének időbeli igényét – foglalta össze az Erzsébet-utalvány Plusz kártya mellett való döntés hátterét Németh Rita. A Cellcomp elektronikai termékeket gyártó cég hr-vezetője elmondta, hogy míg a papíralapú utalványoknál 5-7 napba telt, mire a munkavállaló megkapta a cafeteriát, addig az elektronikus utalványok esetében ugyanez két napot vesz igénybe. – Több mint 1600 Plusz kártyát rendeltünk még tavaly novemberben, a decemberi fizetéskor már ide érkezett az Erzsébet-utalvány – mondta. A celldömölki cégnél szintén az Étkezési-zsebet preferálják, havonta 8 ezer forint értékben töltik fel a dolgozók kártyáját. Németh Rita úgy látja, hogy az új rendszer tapasztalatai összességében pozitívak, papíralapú utalványt például már egyáltalán nem használnak. – Az Erzsébet-utalvány Plusz sokkal kényelmesebb, talán az egyenleglekérdezés műveletén lehetne még mit finomítani, az idősebb munkavállalóink meglehetősen nehezen birkóznak meg vele – hívta fel a figyelmet.

Lidl Magyarország

Ugyancsak 2015 decemberétől használja az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát a Lidl Magyarország. Mint azt a kiskereskedelmi lánc pr vezetőjétől megtudtuk, csaknem 4 ezer Plusz kártyát rendeltek meg, vagyis minden cafeteriára jogosult dolgozónak jutott az elektronikus plasztikból. Tőzsér Judit arra is kitért, hogy első tapasztalataik szerint az Erzsébet utalvány Plusz kártya mind a munkavállalói, mind pedig a munkaadói oldalon több előnnyel is bír.Előbbiek számára kényelmesebb felhasználást biztosít, hiszen szabadság vagy betegség esetén is megjelenik az összeg a kártyán, nem kell külön aláírással igazolni az utalványok átvételét. De a foglalkoztatóknak is kedvező, hiszen a kapcsolódó adminisztráció és logisztika lényegesen kevesebb – mutatott rá. Tőzsér Judit arra is felhívta a figyelmet, hogy a Lidl Magyarország vásárlói körében is egyre elterjedtebb a Plusz kártya.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.