EUR: 345,07 Ft
CHF: 320,84 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XI.kerület

A petőfisek megtudták, mi volt régen Újbuda-Tóváros helyén

rendhagyó töri11

A diákok játszva tanulják meg lakóhelyük történetét

A rendhagyó történelemóra sorozat, amelynek során a kerületi iskolások játékos formában sajátítják el a lakóhelyükről szóló tudásanyagot, Farkas Krisztina önkormányzati képviselő szerevezésében indult el. A sorozat második állomása a Petőfi Sándor Általános Iskolában volt.


Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor kíváncsi lesz lakóhelye történelmére. Újbuda nagyon gazdag történelmi leletekben, hiszen több száz, sőt ezer évre visszamenőleg is van információ, kik és hogyan éltek ezen a területen.

A legnagyobb ismert Árpád-kori település az Újbuda-Tóváros Lakópark építése során felszínre került Kána falu volt. A feltárás után a lakópark építése miatt a falut visszatemették, csak a templom romjai maradtak a felszínen. Az ásatás vezetője, Terei György Farkas Krisztina önkormányzati képviselő kérésére a leletanyagokból figyelemfelkeltő előadás-sorozatot indított a kerületben, tanórán, játékos formában sajátíthatják el a gyerekek a régészeti alapismereteket, valamint lakóhelyük történetét. A második rendhagyó történelemóra a Petőfi Sándor Általános Iskolában volt, példáját több oktatási intézmény követi hamarosan.

Fotók: ujbuda.hu

Terei György régész az ásatásokból összeállított anyagot viszi a helyi iskolákba

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.