EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Egyéb XI.kerület

A petőfisek megtudták, mi volt régen Újbuda-Tóváros helyén

rendhagyó töri11

A diákok játszva tanulják meg lakóhelyük történetét

A rendhagyó történelemóra sorozat, amelynek során a kerületi iskolások játékos formában sajátítják el a lakóhelyükről szóló tudásanyagot, Farkas Krisztina önkormányzati képviselő szerevezésében indult el. A sorozat második állomása a Petőfi Sándor Általános Iskolában volt.


Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor kíváncsi lesz lakóhelye történelmére. Újbuda nagyon gazdag történelmi leletekben, hiszen több száz, sőt ezer évre visszamenőleg is van információ, kik és hogyan éltek ezen a területen.

A legnagyobb ismert Árpád-kori település az Újbuda-Tóváros Lakópark építése során felszínre került Kána falu volt. A feltárás után a lakópark építése miatt a falut visszatemették, csak a templom romjai maradtak a felszínen. Az ásatás vezetője, Terei György Farkas Krisztina önkormányzati képviselő kérésére a leletanyagokból figyelemfelkeltő előadás-sorozatot indított a kerületben, tanórán, játékos formában sajátíthatják el a gyerekek a régészeti alapismereteket, valamint lakóhelyük történetét. A második rendhagyó történelemóra a Petőfi Sándor Általános Iskolában volt, példáját több oktatási intézmény követi hamarosan.

Fotók: ujbuda.hu

Terei György régész az ásatásokból összeállított anyagot viszi a helyi iskolákba

Kapcsolódó Cikkek