EUR: 345,11 Ft
CHF: 320,54 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XIX.kerület

A röplabdás lányok a csúcsra törnek

Néhány éve még csak hatan voltak, most meg már válogatott játékossal is büszkélkedhetnek a Kispest SE röplabdásai. A lányok négy korcsoportban, nehéz körülmények között készülve remekelnek és várják a rájátszást meg a strandröplabda-szezon kezdetét.

Kispest női röplabda (Fotó: Máté Krisztián)

Iskolai tornateremben készülnek a jövő reménységei (Fotó: Máté Krisztián)

Szabóné Weisz Kata, Kispest női röplabda (Fotó: Máté Krisztián)

Szabóné Weisz Katalin négy éve, szinte a nulláról kezdte a kispestiekkel (Fotó: Máté Krisztián)

– Szinte a nulláról kellett kezdenünk négy éve, amikor a csapathoz kerültem. Akkor hat főt kaptam az utánpótláscsapatba – mesélte lapunknak Szabóné Weisz Katalin, aki 2012 augusztusában került az 1990-ben alapított klubhoz, ahol a röplabda mint tömegsport alapjait az ezredforduló környékén rakták le. – Most már négy korosztályunk van és ötven feletti az összlétszám. Azt tapasztalom, hogy egyre népszerűbb a sportágunk, a mindennapos testnevelésben pedig teret nyer, mert minimális az eszközigénye: egy labda és egy háló kell csupán. A szülőknek is szimpatikus lehet, nem kontakt sportág, nem annyira sérülésveszélyes, mint a többi labdasport. Jó közösségformáló ereje is van és egész évben űzhető.


A kispestiek ráadásul eredményesen is játszanak, a gyerekek a Budapest Bajnokságban az alapszakaszt követően az MTK mögött a második helyről várhatják a rájátszást. A tehetségekre a válogatottnál is felfigyeltek, Kiss Kornélia már a 2002–2003-as korosztály legjobbjaival is készül, míg Peterdi Imola és Szabó Zsófia Orsolya közel jár a strandröplabda-válogatottsághoz.

Petréd Imola és Szabó Zsófia Orsolya, Kispest női röplabda (Fotó: Máté Krisztián)

Petréd Imola és Szabó Zsófia Orsolya már a nyarat várják (Fotó: Máté Krisztián)

– Nagy szerencsénk van a strandröplabdával, mert a Kispesti Uszodában tavaly átadott pluszpályáknak köszönhetően ahogy vége a szezonnak, már megyünk is ki a homokra. Az őszi felkészítésben is sokat segít, mert a homokon készülés megerősíti a boka- és térdszalagokat – mondta Katalin.


A fentiek alapján meseszerűnek tűnhet a történet, de Katalin hozzátette, van még hova fejlődniük, főleg ami a forrásokat és edzési lehetőségeket illeti. – Heti három tréninget tartunk. A másfél órás edzésen együtt van az összes korosztály egy teremben, ami azért így elég zsúfolt. Abban előre tudtunk lépni, hogy szombatonként is van már termünk, ami sokat lendített a csapat felkészülésén, biztos vagyok benne, hogy nagy szerepe volt az alapszakaszbeli jó teljesítményünkben és lesz lehetőségünk még feljebb jutni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt a híres filmrendező

  Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

 • Húsban a jövő

  Húsban a jövő

  Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.