2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb IX.kerület

A sokszínűség harmóniája

Nemzetközi színházi produkciókkal ismerkedhetnek meg a Nemzeti Színházba látogatók. Április 24-ig tart a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, melyet idén harmadik alkalommal rendez a Duna-parti intézmény. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója így fogalmaz a programról: Büszkén sorolhatnánk itt Európa országainak hozzájárulását fesztiválunk gazdagításához, az alkotásokat, a szerzőket Homérosztól Gombrowiczig, Shakespeare-től, Csehovon át Novarináig, azokat a darabokat, előadásokat, melyek korunk kiemelkedő rendezőinek kezében csakúgy egyedivé válnak a színházi eszme egy-egy ékkőnyi darabjaként, mint ahogy Jakutföldön Titusz Andronikusz története ősi gyökerekre lelhetett. Mert minden színházi valóság a gyökerekig hatol. Szecsuánban ugyanúgy, mint Jindóban, Dél-Koreában. Győződjünk meg róla, ők is a vendégeink lesznek.”

Az előadásokra még kaphatók jegyek, a részletes programról a színház oldalán lehet tájékozódni.


Budapest, 2016. április 13. A dél-koreai Csindo megyében lévő Csin-szigetről érkezett női sámánok, énekesek, táncosok, népzenészek sámánszertartása a III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM) a Nemzeti Színházban 2016. április 13-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

.
A dél-koreai Csindo megyében lévő Csin-szigetről érkezett női sámánok, énekesek, táncosok, népzenészek sámánszertartása a III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón 
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.