EUR: 363,98 Ft
CHF: 344,68 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Tatabánya

Ahol a dal az igazi gyógyszer

A koraszülöttek világnapja, november 17-e óta rendeznek babaringató foglalkozásokat keddenként a Szent Borbála Kórház koraszülöttosztályán. Solti Emese, az országos „Ringató-csoport” Tatán élő foglalkozásvezetője a közelmúltban a Gyémánt fürdőben is zenélt gyermekeknek. A kórházban keddenként csendül fel a gitár- és énekhang, aminek köszönhetően gyógyulnak, fejlődnek a babák.

Az egyik legszebb magyar dal, a Tavaszi szél vizet áraszt szólt a Szent Borbála Kórház koraszülöttosztályán. Solti Emese gitározott és énekelt a csemetéknek, akikre jó hatással van a zene és a dalolás.


– Bizonyíthatóan javul a babák állapota, közérzete, hiszen a monitorokon látjuk, hogy beáll a pulzusszám, a gépek visszaigazolják azt, amit érzünk – mondta Solti Emese, aki kedves hangjával valóban nyugtatóan hat a gyermekekre, illetve szüleikre is. – Mindenki tudja, hogy ez jó dolog, jó érzés, amitől ráadásul a babák jobban vannak. A koraszülöttek számára a halk dallamok és az érintések nyugtatóan hatnak. A lüktető dalok beburkolják a gyermekeket, akiknek a fizikai állapota is stabilizálódik. A dal tehát valódi gyógyszer.

14_ringato_01

Ezt erősíti meg dr. Ganzler Krisztina, az osztály adjunktusa.


– A gyermekeknél láthatóan javulnak a vitális paraméterek. Egy-egy ilyen alkalom után jobb lesz a babák szívműködése, rendezettebb a légzés, javul az emésztés, valamint orvosként számomra az is jó érzés, hogy az édesanyák mellett Emese csengő hangját hallgathatjuk – emeli ki a doktornő, aki hasznosnak találja a ringatót.

Hazánkban jelenleg kilenc kórházban működik hasonló kezdeményezés. A tatabányai kórház az elsők között lépett be a sorba. Solti Emese fontosnak tartja, hogy a sokszor legnehezebbnek érzett pillanatokban a családok mellett álljon, valamint segítsen a babáknak az erősödésben, fejlődésben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.