2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Egyéb II.kerület

Amszterdamig repülnek a diák riporterek a Lövőház utcából

Diák rEPorters Deutsch Tamás, diákok ( Fotó: Sáfár Tibor)

A diák újságírók remekül érezték magukat az Európai Unió Házában

A Lövőház utcai Európai Unió Házában tartották a Diák rEPorters országos diákpályázat eredményhirdetését. A győztes csapat tagjai, Kiss Enikő, Magos Norbert, Ruha Tábita és Virga Szabolcs háromnapos amszterdami utazást nyertek.  A diákújságíró-versenyre több mint 30 szerkesztőség jelentkezett és 3000 diák kapcsolódott be.

Diák rEPorters Deutsch Tamás, diákok ( Fotó: Sáfár Tibor)

A győztes csapat Deutsch Tamással és Lővei Andreával

A tavaly májusban meghirdetett verseny eredményhirdetésén Lővei Andrea, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának vezetője örömét fejezte ki, hogy a diák újságírók milyen következetesen, színvonalasan és lelkiismeretesen foglalkoztak választott témájukkal.


Diák rEPorters Deutsch Tamás, diákok ( Fotó: Sáfár Tibor)

Angela Merkel sem maradt ki a témák közül

A győztes Jedlik Ányos Gimnázium The Ice/Bear Project csapata kreativitásával emelkedett ki a többi pályázó közül. Témájuk a környezetvédelem volt, melyet számos szemszögből körüljártak. Látogatást tettek a piacon, interjúkat készítettek a témában az utca emberével, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetének munkatársaival, a Levegő Munkacsoport egyik tagjával, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnökével, voltak az ELTE Analitikai Kémiai Tanszékén, bejárták a Vízművek Központi Szennyvíztisztító telepét, egy óvodában is meséltek a kicsiknek a környezetvédelem fontosságáról. Végül fát ültettek és időkapszulát rejtettek a földbe.

Diák rEPorters Deutsch Tamás, diákok ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ilyen illusztráció is készült

– A pályázat célja az volt, hogy közelebb hozzuk a fiatalokhoz az uniós témákat és magát az Európai Parlamentet, valamint a média iránt érdeklődő diákoknak terepet adjunk kreativitásuk kibontakoztatására. Ezek a célok megvalósultak, a fiatalok mindenhol nagyon lelkesek és motiváltak voltak – tudtuk meg Bogádi Judittól és Székely Rékától. A rendezvény szervezéséért felelős munkatársak hozzátették, remélik, hogy az Európai Parlament támogatásával sok hasonló projekt jöhet még létre.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt a híres filmrendező

  Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

 • Húsban a jövő

  Húsban a jövő

  Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.