2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Extra

Anyák napja: mamájuknak üzennek a sztárok!

Anyák napja alkalmából mamájuknak üzennek a sztárok!

Schobert Norbi: Egymásnak köszönhetjük az életünket


Schobert Norbi és mamája, Judit

A fitneszgurut mindig is rendkívül erős kötelék fűzte édesanyjához. Norbit kiskorától fogva egyedül nevelte édesanyja, Judit, így ő jelentette a fix pontot az életében.


– Az anya–gyerek kapcsolat az első olyan kapocs a világon, amely által az ember megtanulhatja a szeretetet. Köszönöm édesanyámnak, hogy továbbadta a világ legszebb, legfontosabb érzését – mesélte korábban.

Norbi arról is többször beszélt, hogy olyan családban nőtt fel, ahol nem figyeltek oda a rendszeres testmozgásra és az egészséges étkezésre. Ennek sajnos évekkel ezelőtt igen súlyos következményei lettek: édesanyjának súlyos cukorbetegsége lett, a látása is veszélybe került.

– Attól féltem, hogy egy-két éven belül elveszítem, de hála az általam javasolt életmódváltásnak, évről évre jobbak a leletei. Sokszor mondja, hogy az új életét nekem köszönheti, aminél nagyobb öröm nem is érhet egy fiút.

Rubint Réka Schobert Norbi és családja (Fotó: Máté Krisztián)

Rubint Réka, Schobert Norbi és családja (Fotó: Máté Krisztián)

 

Kulcsár Edina: Anyu a legjobb barátnőm

Kulcsár Edina és mamája, Krisztina

Magyarországi megjelenése alkalmából nagyszabású fogadást rendezett a Hello Magazin kiadója a Kiscelli Múzeumban.Egyre meredekebben ível felfelé Kulcsár Edina karrierje. A szépségkirálynő-műsorvezető szerint sikereit édesanyja csodálatos génjeinek köszönheti.

– 18 éves korában lett terhes velem anyu, és a dédnagymamámmal együtt nevelt fel. Szerencsés vagyok, mert tulajdonképpen két anyukám volt. Nem voltunk gazdagok, viszont már akkor is arra vágytam, hogy felnőttként megváltsam a világot – mesélte Edina. – Nagyon közeli barátnőim nincsenek, nekem  az édesanyám a legjobb barátnőm. Mindenben ki tudom kérni a véleményét és a támogatását, ha úgy érzem, hogy valamiben szükségem van rá. Sosem lehetek neki elég hálás, hogy annyi nehézség árán embert nevelt belőlem.

 

 

Szabó Győző: A magázástól magasztosabb a kapcsolatunk

Szabó Győző és anyukája, Marika néni

Szabó Győző hazalátogatott édesanyjához Nyírbátorba

– Azt kívánom, hogy mindenkinek olyan anyukája legyen, mint nekem – kezdte a Lokálnak Szabó Győző. – A szigorúságával és a bölcsességével irányított. Ha mindent megtanultam, ötösöket hoztam és nem volt baj velem, azt csinálhattam, amit akartam. Nagyon ügyesen bánt velem! Egyébként a mai napig magázom és azt gondolom, hogy ez is egy különleges síkra terelte a kapcsolatunkat. Valahogy magasztosabb, jelen van a tisztelet. Szeretem, hogy így alakult. És hogy mit üzennék neki?„Édesanyám, 14 éves koromban eljöttem nyírbátori otthonomból. Már nem volt gyerekzajos a ház, de tudnod kell, a távolság ellenére nem volt olyan, hogy ne lettél volna mellettem. Lélekben mindig velem voltál és örülök, hogy mindig számíthattam rád!”

Hosszú Katinka: Köszi, anyu!
Katinka anyukajaval Barbaraval– Elmondhatatlanul büszke vagyok arra, hogy képviselhetem hazámat az olimpián, de tudom, hogy ez sosem sikerülhetett volna édesanyám mérhetetlen szeretete és támogatása nélkül – mesélte Hosszú Katinka, aki édesanyjával együtt a Köszi, Anyu! kampány nagykövete lesz a 2016-os riói olimpia során. Katinka most külföldön edzőtáborozik, de anyukája, Barbara szívesen nyilatkozott a Lokálnak. – Sajnos már régen töltöttük együtt ezt az ünnepet a lányommal. Katinka ebben az időszakban általában versenyeken vesz részt, most épp az olimpiára készül. Nemrég újra kezembe került az egyik levele, amelyet anyák napjára írt. Meghatódtam, amikor megláttam a kis díszes, kerekített betűit. Eszembe juttatta a szép, tavaszi hétvégéket, amikor a gyerekeim megleptek valamilyen személyes ajándékkal vagy virággal. Ezt sosem fogom elfelejteni! Tudom, hogy ma már sokak szemében ő egy példakép és talán a legerősebb nő a világon, de nekem mindig a kicsi lányom marad, akit mindenben támogatok.

Kapcsolódó Cikkek