2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb IV.kerület

Az alapkő alatt van az üzenet a jövőnek

Nagy István alpolgármester aláírta az okiratot, mielőtt a kapszulába került (fotó:Újpest Napló)

Nagy István alpolgármester aláírta az okiratot, mielőtt a kapszulába került (fotó:Újpest Napló)

Nemsokára egy olyan analitikai kutatóközpont jön létre Újpesten, amely a felsőoktatással, a szakhatóságokkal, valamint a tudományos közélettel együttműködve segíti a hazai környezetvédelmet, valamint az élelmiszer- és gyógyszerbiztonságot.

A Wessling Tudásközpont alapkő-letételi ünnepségén beszédet mondott dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Gabriel A. Brennauer, a Német−Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezetője, valamint Nagy István, Újpest alpolgármestere − adta hírül az ujpest.hu.

Az udvaron egy időkapszulát helyeztek el, amelyben elhelyezték az alapító okiratot, egy pendrive-ot az épület dokumentumaival, a vendégek ünnepi beszédeit, a jelenlegi dolgozók listáját, egy Die Welle újságot, egy Frankfurter Allgemeine Zeitungot és egy Újpesti Naplót. A német−magyar vegyesvállalat Magyarországon kizárólag magyar munkaerőt foglalkoztat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.