EUR: 344,12 Ft
CHF: 319,17 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb VIII.kerület

Az egészség egész évben fontos

Józsefváros önkormányzata igyekszik biztosítani minden feltételt az egészséges életmódhoz a kerületi lakosok számára. Az egészségnapok mellett parkok, sportpályák, felújított rendelők várják a józsefvárosiakat.

Auróra rendelőintézet átadó ünnepség (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Az egészség világnapján egész napos szűrésekkel várta a kerületieket a Szent Kozma Egészségügyi Központ. – Havonta egyszer az intézményben úgynevezett szűrőszombatot tartunk, amelyet minden józsefvárosi ingyenesen igénybe tud venni – mondta Sára Botond alpolgármester, hangsúlyozva, hogy a múlt év végén adták át a kívül-belül megújult intézményt. – Másfél milliárd forintból felújítottuk az Auróra utcai Szent Kozma Egészségügyi Központot, a munkálatok során is biztosítottuk az ellátást.


Auróra rendelőintézet átadó ünnepség (Fotó: Máté Krisztián)

Auróra rendelőintézet  (Fotó: Máté Krisztián)

A szakrendelőben mintegy hatezer négyzetméternyi terület újult meg, ennek során 250 ablakot és 550 ajtót cseréltek ki, 165 kilométer új vezetéket kellett behúzni és 2600 liter festék fogyott el. A kerületben itt van a járóbeteg-ellátás, az alapellátás, a védőnői szolgálat és a tüdőgondozó is. Új profilokat is létrehoztak, az egyik legfontosabb az új infúziós kezelőhelyiség, aminek köszönhetően a józsefvárosiaknak infúzióért nem kell kórházba menniük. Nagyon fontos a rehabilitációs részleg, mind mozgásszervi, mind kardiológiai, mind pedig neurológiai rehabilitáció folyik az épületben. –  A terveink között szerepel, hogy valamennyi háziorvosi rendelőt felújítjuk, ehhez meg kell találnunk a pályázati forrásokat. A Gutenberg téren nyárra elkészül az új rendelő, ezt teljes egészében az önkormányzat finanszírozza. Szintén a kerületiek egészségügyi ellátásának javítását célozza az az elképzelésünk, melynek a tervét már elkezdtük kidolgozni. Olyan intézkedéseket tervezünk, melyek megkönnyítenék a kerületben dolgozó háziorvosok munkáját. Egy életpályamodellt szeretnénk kidolgozni, ami biztosítja a háziorvosok számára a minél hatékonyabb és sikeresebb működést. Szeretnénk, ha a tervezet nyár elején már a képviselő-testület elé kerülhetne szavazásra – tájékoztatott Sára Botond. – Az egészségre való törekvés fontos mozgatórugója minden döntésünknek. Egy budai kerülethez képest nekünk nagyobb feladat a zöldesítés, de minden lehetőséget megragadunk, hogy parkjaink, köztereink egyre zöldebbek és szebbek legyenek. Most folyik az Orczy-park rendbetétele, ahol ugyan kivágják az elöregedett, beteg fákat, de háromszor annyit ültetnek vissza, mint amennyi eddig volt.

Dr. Sára Botond, Alpolgármester, köztérmegújítási nívódíj

Dr. Sára Botond,

Számos játszóteret, sportpályát alakítottunk ki, megállapodásokat kötöttünk sportszervezetekkel, hogy a kerületi gyerekek – az egészséghez nélkülözhetetlen – mozgását biztosítani tudjuk.


FiDo tér, Dobozi utca, Fiumei út, sportpálya, street workout

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.