EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb IV.kerület

Az újpestiek a világost szeretik

Csapolt sörök háza Újpest ( Fotó: Sáfár Tibor)

A sör a palackban is friss marad a speciális csapolási technológiánknak köszönhetően  
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az újpesti Csapházban 13 fajta sörből lehet választani, de folyamatosan változik a kínálat. A magyar kézműves sörök mellett holland biosört is kóstolhatunk.

Huszár Beja ügyvezető lapunknak elárulta, több mint százféle magyar sört csapoltak náluk, és még a hollandok is értékelik a hazai ízeket.


– Az újpesti üzletünkben egyszerre 13 fajtából lehet választani, a XIII. kerületiben szintén 13 csapunk van, a XI. kerületben pedig 15-féle sör folyik egyszerre –mesélte a Lokálnak Huszár Beja. – Hétről hétre változtatjuk a kínálatot, hogy minél többfélét meg tudjunk mutatni. Csapjainkról csak elvinni lehet a finomabbnál finomabb magyar kézműves söröket, helyben fogyasztás nincs, azonban kóstolásra van lehetőség. A sör a palackban is friss marad a speciális csapolási technológiánknak köszönhetően. Emellett kilencféle üveges biosörből is válogathatnak a vendégeink.

Csapolt sörök háza Újpest ( Fotó: Sáfár Tibor)

A legjobb árpamalátákkal, legfinomabb komlókkal lehet az ízharmóniát elérni

Péter, az újpesti Csapház csaposa lapunknak ottjártunkkor elárulta: a világos sörök talán egy kicsit jobban fogynak. A magyar egyébként a közhiedelemmel ellentétben igenis sörös nép, hiszen már a honfoglaló magyarok is főztek sört. De vajon milyen a jó sör?


–  Elsősorban nagyon finom – szögezte le az ügyvezető. – A jó sör az, amit ha megkóstolunk, szeretnénk még egy pohárral belőle. Nincs rá pontos recept. Mindenkinek más az ízlése, és erről nem is lehet vitatkozni. Azt tapasztaljuk, hogy aki egyszer megkóstol egy jó kézműves sört, rájön, hogy mi is az a sör. A kisüzemi vagy kézműves sörök csak természetes összetevőkből állnak, adalékanyag-mentesek és rendkívüli körültekintéssel készülnek. Nálunk kiváló sörmesterek dolgoznak, sok a fiatal, lelkes, jól képzett szakember, de van húszéves szakmai rutinnal rendelkező, klasszikus mester is.

Csapolt sörök háza Újpest ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az “én vagyok az apád” sör címkéjét mutatja Péter, a csapos( Fotó: Sáfár Tibor)

Sorra nyerik a hazai kézműves sörök a nemzetközi megmérettetéseket. A külföldieknek is nagyon ízlenek a magyar sörök.

– Nemrégiben járt nálunk a holland Budels sörfőzde tulajdonosa, az ő családja 145 éve foglalkozik nagyon magas szinten sörfőzéssel. Az ő termékeik a biosörök, amelyeket mi most Magyarországra hoztunk. Amikor itt voltak vendégségben, végigkóstoltak nálunk körülbelül 40-féle magyar kézműves csapolt sört, és bizony leesett az álluk. Azt mondták, nem gondolták volna, hogy ilyen finomak, változatosak. Vittek is belőlük haza.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.