EUR: 344,59 Ft
CHF: 319,73 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb I.kerület

Babakocsival is jól járható lesz a Kereszt utca

Budavár önkormányzata megkezdte a Kereszt utca−Naphegy utca szakaszos járdafelújítását, valamint a Pálya utca járdaszakaszának felújítási munkáit. Megerősítik a Kereszt utca pályaszerkezetét és kicserélik a sérült szegélyeket. A járda a felújítást követően másfél méter széles aszfaltszőnyeggel készül el, és a közműfedlapok szintbe helyezésével a babakocsik számára is jól járható sétaúttá válik.

A Kereszt utca nagyon szűk, ezért nem lehet félpályás útlezárás mellett dolgozni, az utat teljes egészében le kell zárni. A Naphegy utca zsákutcává válik a Kereszt utcai csomópontban. Az Oxigén Wellness bejáratai és a mélygarázs lejárata a Czakó utca, illetve a Naphegy utca irányából nem változik. Az Oxigén Wellness környezetében azonban időszakosan megállási tilalomra kell számítani. A Kereszt utca járdaépítési szakaszában az úttesten egyirányú forgalmat tesznek lehetővé. A járda építésekor több helyen parkolási tilalom lép érvénybe. A megállási tilalomra vonatkozó ideiglenes jelzőtáblákat az érvényességüket megelőző 72 órával helyezik ki. A Pálya utca 2. a−2. b számú ingatlanok melletti kockakőjárdát is felújítják. A járda építésekor a Pálya utcában több helyen parkolási tilalom lép érvénybe. Budavár önkormányzata kéri a gépjármű-tulajdonosokat, hogy ne megszokásból vezessenek. Az építési munkákkal járó esetleges kellemetlenségekért kérik az itt élők megértését.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.