2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb I.kerület

Babakocsival is jól járható lesz a Kereszt utca

Budavár önkormányzata megkezdte a Kereszt utca−Naphegy utca szakaszos járdafelújítását, valamint a Pálya utca járdaszakaszának felújítási munkáit. Megerősítik a Kereszt utca pályaszerkezetét és kicserélik a sérült szegélyeket. A járda a felújítást követően másfél méter széles aszfaltszőnyeggel készül el, és a közműfedlapok szintbe helyezésével a babakocsik számára is jól járható sétaúttá válik.

A Kereszt utca nagyon szűk, ezért nem lehet félpályás útlezárás mellett dolgozni, az utat teljes egészében le kell zárni. A Naphegy utca zsákutcává válik a Kereszt utcai csomópontban. Az Oxigén Wellness bejáratai és a mélygarázs lejárata a Czakó utca, illetve a Naphegy utca irányából nem változik. Az Oxigén Wellness környezetében azonban időszakosan megállási tilalomra kell számítani. A Kereszt utca járdaépítési szakaszában az úttesten egyirányú forgalmat tesznek lehetővé. A járda építésekor több helyen parkolási tilalom lép érvénybe. A megállási tilalomra vonatkozó ideiglenes jelzőtáblákat az érvényességüket megelőző 72 órával helyezik ki. A Pálya utca 2. a−2. b számú ingatlanok melletti kockakőjárdát is felújítják. A járda építésekor a Pálya utcában több helyen parkolási tilalom lép érvénybe. Budavár önkormányzata kéri a gépjármű-tulajdonosokat, hogy ne megszokásból vezessenek. Az építési munkákkal járó esetleges kellemetlenségekért kérik az itt élők megértését.


Kapcsolódó Cikkek

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.