2020. augusztus 08., szombat
László

Sport

Bajnok lett a Ferencváros!

A Ferencváros hat fordulóval a zárás előtt megnyerte a labdarúgó OTP Bank Ligát.

A fővárosi zöld-fehér csapat 2-1-re kikapott ugyan Debrecenben a 28. fordulóban, de előnye így is behozhatatlan, mivel közvetlen üldözője, az MTK ugyancsak vereséget szenvedett, Pakson.


Az FTC és az MTK között így megmaradt a 22 pontos különbség.

A Ferencváros legutóbb tizenkét éve volt bajnok, a mostani a klub történetének 29. elsősége.


Az FTC a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

DVSC-TEVA – Ferencváros 2-1 (2-0)

———————————-

Debrecen, 5658 néző, v: Farkas Á.

gólszerzők: Takács T. (28., 30.), illetve Sesták (62.)

kiállítva: Ramírez (90.)

sárga lap: Jovanovic (42.), Varga (50.), Ferenczi J. (89.), Tisza (91.), illetve Nalepa (88.), Dilaver (89.), Lamah (91.)

DVSC:

—–

Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Lázár, Brkovic – Horváth Zs., Varga, Szakály P., Bódi (Ferenczi J., 58.) – Holman (Kulcsár T., 81.), Takács T. (Tisza, 85.)

Ferencváros:

————

Dibusz – Nalepa, Leandro (Hajnal, 78.), Ramírez, Dilaver – Nagy Do. (Varga R., 78.), Trinks (Lamah, a szünetben), Gera – Böde, Sesták, Radó

Az első félidő első felében valamelyest a Ferencváros játszott fölényben, sőt, az első komolyabb lövőhelyzet is a fővárosiak előtt adódott. A 28. és a 30. percben azonban nagyot fordult a játék képe, Takács Tamás kétszer is eredményes volt, s így magabiztos előnyhöz juttatta a Debrecent.

Fordulás után néhány perccel máris a gólvonalról kellett mentenie a Ferencváros védelmének, azután viszont a fővárosi együttes beszorította a kapuja elé a hajdúsági csapatot. A szépítés fél órával a lefújás előtt jött össze a Fradinak, de a hátralévő időben az egyenlítésre már nem futotta az erejéből.

A lefújás után az FTC német vezetőedzője, Thomas Doll a meccset élőben közvetítő M4 Sportnak úgy nyilatkozott: boldoggá teszi a bajnoki cím, mondta is a játékosainak az ünneplés során, hogy az egész szezont kell figyelembe venniük, nem csak a mai első félidőt.

“Jól kezdtünk, de jobban kellett volna védekeznünk és akkor nem kapjuk azt a két gólt. Dicséret illeti a játékosokat. Azt gondolom, hogy a bírók túl sok stresszt vittek a játékba. Ennek az egésznek a játékosokról kellene szólnia. Edzőként más eszközök kellenek egy bajnoki cím megszerzéséhez. Nagyon örülök, de sok nehéz feladat áll még előttünk” – mondta Thomas Doll.

Nyilatkozatában elsőként Gera Zoltán is arról beszélt, hogy bosszantja a vereség.

“Nem örülök, hogy kikaptunk, jobb győztes meccsel ünnepelni. Nem kell szégyenkeznünk, jól játszottunk végig a szezonban, beérett a munka gyümölcse. Így azért kellő motivációval lépünk pályára a kupavisszavágón a Debrecen ellen. Ha érkezik még egy-két jó játékos, akkor azt hiszem, a nemzetközi kupában is helytállunk majd” – mondta az FTC válogatott középpályása.

“Úgy érzem, megérdemeltük a bajnoki címet. Komolyan kell még dolgoznunk ahhoz, hogy nagy célokat érhessünk el. Negyedik éve vagyok a Fradinál, örülök, hogy végre bajnok lehetek” – nyilatkozott az élvonal góllövőlistáját vezető Böde Dániel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek