EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb XV.kerület

Befogadó magyar település díjat kaptunk

Budapest, 2016. április 8. Hajdu László, XV. kerületi polgármester (b) és Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere kezet fog, középen Csányi László, Mórahalom alpolgármestere a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) által alapított Befogadó magyar település díjak átadási ünnepségén a Parlamentben 2016. április 8-án. MTI Fotó: Illyés Tibor


Polgármesteri kézfogás a Parlmentben: Hajdu László XV. kerületi  (balról) és Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester
MTI Fotó: Illyés Tibor

Befogadó magyar település díjat kapott a XV. kerület. Az 50 ezer lakos feletti kategóriában három budapesti kerület – rajtunk kívül a VIII. és a XIII.  nyerte el –, az 50 ezer lakos alatti kategóriában pedig Mórahalom, Dunaújváros és Vác kapta a díjat.

A 2011-ben alapított, kétévente átadott elismeréssel azokat a településeket díjazzák, amelyek kiemelten kezelik az esélyegyenlőséget és szoros együttműködést alakítottak ki a fogyatékkal élő emberek helyi szervezeteivel – adta hírül az MTI. Az eseményen a díjazott kerületek, illetve települések képviselői beszámoltak azokról az intézkedésekről, fejlesztésekről, akadálymentesítésekről, amelyekkel segítették, könnyebbé tették az ott élő fogyatékkal élők életét.


– Miközben a külföldi migránsok befogadásáról vitázunk, sok teendőnk van még magyar polgártársaink befogadása és elfogadása kapcsán, a magyar társadalomban meg kellene tanulnunk jobban elfogadni egymás fizikai, szellemi vagy éppen politikai különbözőségeit – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) által alapított Befogadó magyar település díjak átadásán a Parlamentben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.