2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XV.kerület

Ebzárlat van a környéken!

kutya_póráz

Ilyenkor csak pórázzal szabad sétáltatni

Ebzárlatot rendeltek el a rókák veszettség elleni kezelése miatt a kerület közvetlen határában Csomád, Csömör, Dunakeszi, Fót, Göd és Őrbottyán környékén április elejétől 22-éig. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai a rókacsalétekbe rejtik a veszettség elleni vakcinát. Ez egy körülbelül 4 centiméter átmérőjű, 1,5 centis, szürkésbarna, a kutyák számára is vonzó ízű és illatú vakcina, amit repülőgépről szórnak szét. A csalétek emberre, állatra veszélyt nem jelent, ennek ellenére nem szabad hozzányúlni, tilos  felvágni vagy széttörni! Az ebzárlat ideje alatt minden kutyát és macskát a tartás helyén elzárva kell tartani és csak pórázon vezetve szabad sétáltatni!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.