2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XX.kerület

Éjjel-nappali műszak a szemetelők ellen

Egy hónap után választ kaptunk az önkormányzattól szemeteléssel kapcsolatos észrevételeinkre. Olvasói bejelentés alapján foglalkoztunk két pesterzsébeti helyszínnel, ahol a szemét vette át az uralmat. A Nagysándor József és a Zalán utca kereszteződésénél, a buszmegálló melletti, elhanyagolt telek tulajdonosa − talán írásunktól is motiváltan − lépett, és bedeszkázta kerítését, elrejtve a világ elől a gondozatlan területet, ami szemet szúrt a helyieknek. Ezt régi és új képpel illusztráltuk is, az önkormányzat pedig a múlt héten, egy hónap elteltével válaszolt kérdéseinkre. Az ellenőrzés során nem észleltek elhanyagolt, szemetes telket. Lehet, hogy azért, mert már nem látszik annak.

XX.kerület Nagysándor József utca és Zalán utca kereszteződése, buszmegálló (Fotó: Keresztesi Balázs)

A bedeszkázott telek
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

A Pacsirta és Orsolya utca sarkán lévő szelektívhulladék-gyűjtő szigetet rendszeresen illegális szemétlerakónak használják néhányan. Erről a problémáról már az erzsébeti illetékesek is tudtak. Az önkormányzat válasza: „…komoly problémát jelent az illegális hulladéklerakók tevékenysége folytán a közterületekre kikerülő hulladékok jelensége. Önkormányzatunk − ahogy a többi kerület is − évek óta küzd az illegálisan kihelyezett hulladékok ellen. A probléma kezelése érdekében Rendvédelmi Osztályunk 2016. februárja óta 24 órás állandó működésre tért át három műszakos munkarenddel, továbbá az elmúlt időszakban több neuralgikus pontot is folyamatos (éjjel-nappal visszatérő) megfigyelés alatt tartanak, a jelzett szelektív sziget környezetét is.” Tájékoztatásuk szerint az idén is folyamatosan helyeznek ki a kerületben térfigyelő kamerákat, azonban a rendőrség dönt azok pontos helyéről. Remélhetőleg a fenti intézkedések kellően hatásosak lesznek.


 

XX. kerület Orsolya utca és a Pacsirta utca sarkán lévő szelektív sziget, szemét lerakó (Fotó: Keresztesi Balázs)

Egy kis plusz mindig van a szelektív szigetnél
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.