EUR: 345,86 Ft
CHF: 321,70 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Extra

Elhunyt a híres direktor, több James Bond-film rendezője

Életének 94. évében elhunyt Guy Hamilton, négy James Bond-film rendezője. A hírt Sir Roger Moore színész közölte Twitter-oldalán.

Hamiltont mallorcai otthonában érte a halál.


“Nagyon-nagyon szomorúan hallom, hogy a csodálatos rendező, Guy Hamilton elköltözött az ég nagy vágószobájába” – írta Moore, aki maga is megformálta a legendás 007-es ügynököt. Hamilton az Élni és halni hagyni, valamint Az aranypisztolyos férfi című filmekben rendezte őt – írja a BBC News.

A rendező a Goldfinger és a Gyémántok az örökkévalóságnak című epizódokban Sean Conneryvel dolgozott együtt.

Hamilton nevéhez fűződik többek között az Angliai csata, a Fegyvertelen, de veszélyes című film, valamint a Nyaraló gyilkosok és A kristálytükör meghasadt című Agatha Christie-feldolgozások rendezése.

Rendezési módszeréről korábban azt mondta, értéket akart teremteni a pénzéért. “Mi, akik Bond-filmeket csinálunk, mi vagyunk a legkeményebb, legszűkmarkúbb filmesek. Ha elköltünk egymillió dollárt, annak látszódnia kell a vásznon” – nyilatkozta a rendező.

Hamilton karrierjét rendezőasszisztensként kezdte, Carol Reed oldalán dolgozott három filmben, köztük A harmadik ember című thrillerben, melyben Orson Welles dublőreként több jelenetben játszott is.

Kapcsolódó Cikkek