EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Külföld

Elmebeteg gyilkost keresnek Amerikában

Elmebeteg gyilkost keresnek az amerikai hatóságok, aki egy pszichiátriai intézetből szökött meg másodmagával még szerdán Washington államban.

A szökevény társát, az 58 éves Mark Alexander Adamset helyi idő szerint csütörtökön sikerült elfogni. Felismerték egy buszon. Nem állt ellen a rendőröknek.


Huszonnyolc éves társa viszont, akivel együtt mászott ki a pszichiátriai intézet zárt osztályának egyik ablakán, továbbra is szökésben van. Anthony Garvert 2013-ban gyilkosság alapos gyanújával tartóztatták le. A vád szerint drótokkal az ágyhoz kötözött egy nőt, és halálra kínozta. A tárgyaláson ugyanakkor kiderült, hogy nem lehet felelősségre vonni, mert nem beszámítható.

A kérdéses pszichiátriai intézetet az előírások be nem tartása miatt már többször figyelmeztették hatóságok, s emiatt azt is kilátásba helyezték, hogy a létesítményt megfosztják a szövetségi büdzséből folyósított több millió dolláros támogatástól.

Egy betegjogi szervezet helyi illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy Washington állam pszichiátriai programjai és létesítményei rendszeresen pénzhiánnyal küzdenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csomagba rejtett bomba robbant Lyonban

    Csomagba rejtett bomba robbant Lyonban

    Több ember megsebesült feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép felrobbanása következtében péntek délután a franciaországi Lyonban – közölték a hatóságok.

  • Botrányba fulladt Abdellatif Kechiche visszatérése Cannes-ba

    Botrányba fulladt Abdellatif Kechiche visszatérése Cannes-ba

    Botrányba fulladt Abdellatif Kechiche visszatérése Cannes-ba: hat évvel az Adéle élete 1-2. fejezet című filmjének fődíja után a tunéziai származású francia rendezőnek a hivatalos versenyprogramba meghívott Mektoub, My Love: Intermezzo című filmjét olyannyira negatívan fogadta a csütörtök esti bemutatón a közönség, hogy a főszerepet alakító Ophélie Bau még a vetítés alatt távozott a teremből, a rendező pedig elnézést kért a nézőktől.