EUR: 344,41 Ft
CHF: 320,92 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb X.kerület

Én leszek Ronaldo!

A Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület (KISE) focitoborzókat tart óvodás és kisiskolás fiúknak és lányoknak áprilisban és májusban. A Gyakorló utcai sportpályán megrendezett első verbuváláson az egyik lelkes fiú kijelentette, ő Ronaldo lesz, ha nagy lesz!

Gyakorló utcai focipálya- gyerek foci toborzó  (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

– Minden évben megrendezzük a focitoborzót, az egyesület munkatársai kimennek a kerületi óvodákba és felméréseket tartanak – magyarázta a Lokálnak Magyari András edző, aki az óvodás korosztállyal foglalkozik a KISE-ben. – A toborzón kiválasztják az ügyes gyerekeket, akik tehetségesnek bizonyulnak a labdarúgásban. Egy ilyen rövid foglalkozás keretében persze ezt nem könnyű megállapítani, ezért őket külön elhívtuk egy-egy ilyen toborzóra.


Most úgy döntött az egyesület, hogy nem csupán egy, hanem több alkalommal szerveznek ilyet, és nem csak a már kiválasztott gyerekeknek, hanem azoknak is, akiknek kedvük van ehhez a sporthoz.  Így próbálnak eljutni minden kisgyerekhez, fiúkhoz és lányokhoz egyaránt.

– Én a Széchényi István Általános Iskolába jártam és ott a harmadik osztályban talált meg minket a Honvéd egy program keretében. A 70-es, 80-as években még az egyesületek ilyen korú gyerekekkel kezdtek el foglalkozni. Manapság ez már ovis korban kezdődik. Egyrészt egyre kevesebb gyerek van, másrészt igyekszünk minél hamarabb megszerettetni ezt a sportágat.


Gyakorló utcai focipálya- gyerek foci toborzó  (Fotó: Máté Krisztián)

A kislányok körében is egyre népszerűbb sport a foci (Fotó: Máté Krisztián)

A kicsiknek nem a focitudásukról kell számot adniuk a toborzókon, hanem arról, hogy van kedvük játszani, képesek végrehajtani a kéréseket, tudnak és akarnak figyelni. A Gyakorló utcai futballpályán négy „állomás” volt, az egyik helyen vezetni kellett a labdát, máshol kapura rúgni vagy éppen elkapni.

– Ki az, aki tud futni? – kérdezte András bácsi, mire minden gyerek kiabált, hogy ő tud. – Akkor mutassátok meg. Itt nem sétálgatunk! – kiáltotta az edző, aki igyekszik jókedvűen és játékosan foglalkozni a kicsikkel. Az egyik fiú eközben annyira akart bizonyítani, hogy teljes erőből kapura rúgott, amit utána vissza kellett igazítani. – Én Ronaldo leszek, ha nagy leszek – kiáltotta boldogan Bence, és szaladt tovább.

Nemcsak fiúk, lányok is kijöttek játszani. – Az egyesületnél volt régen leányfutball, de kapacitás hiányában ezt be kellett fejeznünk. Most azonban újra van lehetőségünk , és sikerült újra beindítanunk. Azt vesszük észre, hogy nagy igény van rá, a lányok is nagyon szeretik a focit. Az egyesületben a fiúcsapatoknál 6–19 éves korig vannak korosztályok, szeretnénk, ha ez a lányoknál is így lenne, teljes szakosztályt szeretnénk felépíteni a következő két-három év alatt – mondta Magyari András.

 

Gyertek focizni!

Még három alkalommal tart focifesztivált idén tavasszal a Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület.

Április 16. – Ihász utca
Május 7. – Gyakorló utca
Május 21. –  Gyakorló utca

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.