EUR: 345,14 Ft
CHF: 321,00 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XVIII.kerület

Eredményes volt az állásbörze

Százötven állást már betöltöttek a fővárosi kormányhivatal által a Rózsa Művelődési Házban tartott állásbörzének köszönhetően. A közel háromszázötven ajánlat között a kerületi mellett kispesti és országos lehetőségek is felbukkantak.

ÁLLÁSBÖRZE A XVIII. KERÜLETBEN, Rózsa Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Erzsébet egyből megtalálta számításait
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Rózsában tartott áprilisi állásbörze jó alkalom volt arra, hogy a munkakeresők a közeli lehetőségek között keressenek kenyérkereseti lehetőséget. Az önkormányzat és a reptér által kínált ajánlatok voltak túlsúlyban, de a húsznál is több standon volt választási lehetőség bőven. Ott volt a kispesti Közpark Nonprofit Kft. is, mely elsősorban fizikai munkára keres embert.


ÁLLÁSBÖRZE A XVIII. KERÜLETBEN, Rózsa Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Gergő emberekkel szeretne foglalkozni
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Közfoglalkoztatás a fő profilunk, ezenkívül néhány állandó munkatársat keresünk a munkások koordinálására. Kertész, takarító, villanyszerelő munkakörbe keresünk embert. A fizetések nem magasak, viszont folyamatos munkaviszonyt kínálunk – adott betekintést a Közpark életébe munkatársuk, Gina.

ÁLLÁSBÖRZE A XVIII. KERÜLETBEN, Rózsa Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Gina kispesti munkát ajánlott
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Olyan nevelőszülőket keresünk, akik egészséges családmodellt tudnak mutatni állami gondoskodásban élő, nehéz sorsú gyermekeknek – mondta Füstös Donátné, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársa már egy másik asztalnál, ahol, érthető módon, nincs helyhez kötve a munkavégzés. – A nevelőszülői munkakör kevéssé ismert. Ez is ugyanolyan bejelentett munka járulékokkal, mint bármelyik másik.


– Nagy a kínálat. Örülök, hogy úgy is foglalkoztatnak embereket, hogy nincs a területen szerzett munkatapasztalatuk, hanem menet közben majd betanítják őket – ezt már az álláskereső Gergő mondta lapunknak. Leginkább emberekkel szeretne kommunikálni, lehet, hogy a közeljövőben recepciósként vagy reptéri munkatársként találkozunk vele, ezek a lehetőségek megfogták.

Erzsébet pénzügyi és munkaügyi vonalon szeretne elhelyezkedni. Már az első helyen talált olyan lehetőséget, ami elnyerte a tetszését.

– Egy nagy hibát követtem csak el, nem hoztam önéletrajzot, ezt javaslom másoknak is, hogy az mindig legyen náluk, ha ilyen helyre mennek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.