EUR: 326,50 Ft
CHF: 289,67 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb V.kerület IX.kerület

Európa legjobbja a Nagyvásárcsarnok

Európa legjobb piacának választotta a CNN Travel a Fővám téri Nagyvásárcsarnokot. A turisztikai célpontokkal foglalkozó oldal összeállításában az szerepel, hogy a XIX. század végén épült csarnok a kor egyik legmodernebb piaca volt a világítási és hűtőrendszerének köszönhetően. Vaskatedrálisnak titulálják a főváros egyik jelképének számító épületet, amely tágas és légies, ahol könnyű eligazodni az árusok között, de azért ajánlják a vezetett túrát is. „Segít, hogy eligazodjunk a különböző kolbászok, sonkák, szalámik és lángosok között. Ha csak egy dolgot vásárolunk, az egy csomag paprika legyen, ami főzés közben visszahozza a szép emlékeket” – írja a CNN Travel.

 

Budapest, 2013. november 8. A Fővám téri Nagycsarnok (hivatalos nevén Központi Vásárcsarnok) épülete a Fővám téren esti kivilágításban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Róka László 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.