EUR: 345,99 Ft
CHF: 320,39 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb V.kerület IX.kerület

Európa legjobbja a Nagyvásárcsarnok

Európa legjobb piacának választotta a CNN Travel a Fővám téri Nagyvásárcsarnokot. A turisztikai célpontokkal foglalkozó oldal összeállításában az szerepel, hogy a XIX. század végén épült csarnok a kor egyik legmodernebb piaca volt a világítási és hűtőrendszerének köszönhetően. Vaskatedrálisnak titulálják a főváros egyik jelképének számító épületet, amely tágas és légies, ahol könnyű eligazodni az árusok között, de azért ajánlják a vezetett túrát is. „Segít, hogy eligazodjunk a különböző kolbászok, sonkák, szalámik és lángosok között. Ha csak egy dolgot vásárolunk, az egy csomag paprika legyen, ami főzés közben visszahozza a szép emlékeket” – írja a CNN Travel.

 

Budapest, 2013. november 8. A Fővám téri Nagycsarnok (hivatalos nevén Központi Vásárcsarnok) épülete a Fővám téren esti kivilágításban. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Róka László 

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.