EUR: 344,54 Ft
CHF: 319,85 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Béren kivüli juttatás

Félmilliónál is többen választották az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát

Plusz kártya, Erzsébet-utalvány (Fotó: EUF)

Fotó: EUF

Április elején már az 500 ezres határt is átlépte a megrendelt Erzsébet-utalvány Plusz kártyák száma. A tavaly novemberben bevezetett újítás tehát alig öt hónap alatt érte el a félmilliós küszöböt, ezzel pedig jócskán felülmúlta az előzetes várakozásokat. A fejlesztés a statisztikák szerint elnyerte a piac tetszését, ami talán nem is csoda, hiszen olyan tulajdonságokkal bír, amelyek lényegesen egyszerűsítik a béren kívüli juttatások felhasználását.

Ilyen például, hogy a Plusz kártya egyesíti a papíralapú utalványok típusait, méghozzá úgy nevezett zsebek (Étkezési-, Ajándék-, Iskolai-, Kultúra- és Sport-zseb) formájában. Vagyis az elfogadóhelyeknél már nem kell figyelni arra, hogy az ott érvényes Erzsébet-utalvánnyal történjen a fizetés, hiszen a Plusz kártya valamennyit képes kezelni, ellenőrizni. A felhasználók számára az sem utolsó szempont, hogy a korábbi kerekítéses gyakorlattal ellentétben az elektronikus megoldással már pontos összeget vonnak le a vásárlásokkor.


De nem csak a munkavállalóknak, hanem a munkáltatóknak is megéri Erzsébet-utalvány Plusz Kártya váltani. A mágnescsíkkal ellátott plasztik ugyanis a tapasztalatok szerint töredék annyi adminisztrációt igényel mint a hagyományos papírutalványok, mivel sem a tárolásra sem pedig a kiosztásra nem kell már energiát fordítani. Ráadásul a rendelés is átláthatóbbá és gyorsabbá is vált. A kártya biztonságát pedig PIN kód garantálja.

Az Erzsébet-utalvány Plusz kártyában rejlő lehetőségeket olyan nagy munkáltatók, mint például a Bosch, a Spar, a Mercedes, a Lego, vagy éppen a Vodafone az elsők között ismerték fel és rendelték meg a náluk dolgozóknak. Az elektronikus megoldásra való átállást általános elégedettséggel fogadták az érintettek, nem csoda, hogy folyamatosan állnak át a munkáltatók a kártyára.


A Plusz kártyáról azt is fontos tudni, hogy az az Erzsébet-utalványcsalád tagja. Ez utóbbi finanszírozza azt az Erzsébet-programot, amely többek között gyerekeknek, nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak és fogyatékkal élőknek biztosít üdülési lehetőséget. Olyanoknak, akik jó eséllyel saját erőből sohasem juthatnának ilyen élményekhez. Vagyis aki igent mond a Plusz kártyára, az egyúttal a szociálisan hátrányos helyzetben élők jövőjét is támogatja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.