2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb III.kerület

Figyelem: új park van születőben

terv, Óbuda, park (Fotó: Óbuda.hu)

(Fotó: Óbuda.hu)

Közösségi tervezéssel születtek meg a Raktár, Körte és Hunor utcák találkozásánál lévő Cella Tricora és környezetének koncepciótervei. Mivel a területen és a jelenlegi utcaszint alatt található romok szigorú védelem alatt állnak, a koncepcióterv elkészítése időigényesnek bizonyult. Decemberben három alkalommal ültek össze a tervezők a helyi lakosokkal annak érdekében, hogy a megújuló közterület egyszerre funkcionáljon városi térként, ugyanakkor „parkélményt” is nyújtson. A környékbeli lakosok aktív részvételének köszönhetően egy olyan terv született, amely megőrzi a tér tisztás jellegét. Egy része lombos fákkal gazdagodik, a pihenőparkélményt padok, sövények, zöldfelület fogja biztosítani. A kész tervek az Óbuda.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…