EUR: 344,67 Ft
CHF: 320,10 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb III.kerület

Figyelem: új park van születőben

terv, Óbuda, park (Fotó: Óbuda.hu)

(Fotó: Óbuda.hu)

Közösségi tervezéssel születtek meg a Raktár, Körte és Hunor utcák találkozásánál lévő Cella Tricora és környezetének koncepciótervei. Mivel a területen és a jelenlegi utcaszint alatt található romok szigorú védelem alatt állnak, a koncepcióterv elkészítése időigényesnek bizonyult. Decemberben három alkalommal ültek össze a tervezők a helyi lakosokkal annak érdekében, hogy a megújuló közterület egyszerre funkcionáljon városi térként, ugyanakkor „parkélményt” is nyújtson. A környékbeli lakosok aktív részvételének köszönhetően egy olyan terv született, amely megőrzi a tér tisztás jellegét. Egy része lombos fákkal gazdagodik, a pihenőparkélményt padok, sövények, zöldfelület fogja biztosítani. A kész tervek az Óbuda.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.