2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Belföld

Friderikusz szerint ifjúkori botlás a nemi erőszak

Friderikusz Sándor az ATV-n Gerő András történésszel beszélgetett a csoportos nemi erőszak miatt elítélt Kiss László volt úszókapitányról.

A műsorvezető felháborodását fejezte ki, amiért „holmi sajtóhiénák” arra vetemedtek, hogy  “meglincselték” Kiss Lászlót. „Hogy jönnek ahhoz magukat újságírónak meg szakértőnek mondó emberek, hogy valakit a legsúlyosabb bűnökkel vádoljanak meg!” – fakadt ki Friderikusz.


Ezután sem csillapodott, odáig ment, hogy a csoportos nemi erőszakot “ifjúkori botlásként” jellemezte, nem véve tudomást arról, hogy történész vendége “szörnyű bűnnek” nevezte azt. Gerő is beszállt a mosdatásba, példának hozta fel Kossuth Lajos sikkasztási ügyét, melyet szerinte barátai tussoltak el, de bírósági ítélet nem született. Ezáltal a bíróság által is jogerősen kimondott nemi erőszak egy platformra került a sikkasztással. Friderikusz így  nem a szörnyű tettet ítélte el, hanem a “sajtóhiénákat”, akik “felrúgtak elemi emberiességi szabályokat és erkölcsi normákat”.

A nemi erőszakra legyintéssel reagáló és erkölcsi normákról prédikáló műsorvezetőtől az ATV a műsor után közleményben határolódott el: “A műsorban elhangzott vélemények nem tükrözik az ATV álláspontját, azok kizárólag a műsorvezető és a műsor vendégének véleménye.”

Kapcsolódó Cikkek